Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Αφιέρωμα: 70 χρόνια BoConcept

Όταν το έπιπλο γίνεται… γιορτή τότε µιλάµε για έπιπλα από την ιστορική δανέζικη εταιρεία.

Το εταιρεία BoConcept, που µπήκε στη ζωή µας για να την κάνει πιο στυλάτη, γιορτάζει 70 χρόνια ζωής. Η Madame Figaro κάνει ένα µικρό αφιέρωµα σε µια µεγάλη εταιρεία επίπλων µε φιλοσοφία ζωής.

Της Κάκιας Μεγαπάνου

Για να κάνεις τον χώρο σου ονειρεµένο ξέρεις ότι δεν ακολουθείς κανέναν κανόνα. Ακολουθείς απλά την αισθητική σου, το πάθος σου και την όρεξή σου να ζεις σε έναν χώρο µε τη δική σου υπογραφή. Η BoConcept είναι µια εταιρεία που υπολογίζει σε εσένα, στηρίζει τα όνειρά σου και ενισχύει την αισθητική σου.

Σαν παραµύθι

Σε µια ήσυχη πόλη της ∆ανίας στη δεκαετία του 1950, δύο νεαροί επιπλοποιοί στέκονται στην είσοδο του νέου εργοστασίου τους. Είναι περήφανοι. Ο χώρος µπορεί να είναι µικρός σε µέγεθος, αλλά είναι τέλειος σε µορφή. Όλα κατασκευασµένα από τα χέρια τους µε πολύ κόπο.

Το ζεστό καλοκαίρι του 1952, ο Jens Ærthøj και ο Tage Mølholm ξεκίνησαν µια επιχείρηση επίπλων. Μόλις οκτώ χρόνια αργότερα, µεταφέρθηκαν σε ένα νέο χώρο 1300 τετραγωνικών µέτρων. Εκεί, η εταιρεία µεγάλωσε, και από µια κατασκευαστική επιχείρηση εξελίχθηκε σε µια αλυσίδα λιανικής πώλησης. Από µια µικρή επιχείρηση στο µεγαλύτερο και παγκόσµιο brand επίπλων της ∆ανίας, µε σχεδόν 300 καταστήµατα σε περισσότερες από 60 χώρες – και συνεχίζουµε.

Η έδρα παραµένει η ίδια από το 1962 – γεγονός που απηχεί και στο brand µας: σχεδιαστική υπεροχή, µε ρίζες στην παράδοση και το βλέµµα στραµµένο στο µέλλον. Έτσι εργάζονταν τότε ο Jens και ο Tage. Και η παράδοση αυτή συνεχίζεται…

Γι’ αυτό και δηµιούργησαν την Kollection, µια ειδική σειρά εορταστική για τα 70χρονα της εταιρείας. Έπιπλα που υποστηρίζουν την παράδοση, ιδωµένη µε τον πιο πρωτοποριακό και µινιµαλιστικό τρόπο. Εξειδικευµένη δεξιοτεχνία, κοµψή λειτουργικότητα και ποιοτικά υλικά. Αυτές είναι οι κατευθυντήριες αρχές µας από το 1952.

Ζήσε τις στιγμές σου


Το καθιστικό είναι ο χώρος που μαζεύεται η οικογένεια. Ο χώρος αυτός πρέπει να είναι λειτουργικός, όμορφος, καθαρός για να ρέει η θετική ενέργεια. Αυτή η φιλοσοφία έχει να κάνει με τον μινιμαλισμό, τη γοητεία του απλού και την αισθητική της δημιουργικότητας.
Ο σχεδιασμός των επίπλων καθιστικού είναι τέτοιος ώστε η κάθε επιλογή μας να είναι διαχρονική. Άλλωστε, δεν φτιάχνεις ένα καθιστικό για μια σεζόν αλλά για μια ζωή με
τη δική σου υπογραφή και τη δική σου ταυτότητα. Έτσι, το καθιστικό σου ξέρεις ότι εκτός από ποιοτικό είναι λειτουργικό και κρύβει τις πιο όμορφες ιστορίες design. Ιστορίες που μπορεί να σου διηγηθεί από την πρώτη στιγμή που θα το επιλέξεις για τον χώρο σου.

INFO: Μη ξεχνάς την δωρεάν συμβουλευτική υπηρεσία του BoConcept σε θέματα επίπλωσης και διακόσμησης.

Ο χώρος σου


Με τον κορωνοϊό το σύστημα της τηλεργασίας έχει γίνει μέρος της ζωής μας. Ο χώρος, λοιπόν, του γραφείου είναι σημαντικός. Είναι ο χώρος που σου δίνει την έμπνευση για τη δουλειά σου. Κάθε έπιπλο είναι σχεδιασμένο έχοντας λόγο ύπαρξης. Έπιπλα που ισορροπούν ανάμεσα στη φόρμα και στη λειτουργικότητα και γραφεία σχεδιασμένα για να αυξάνεται η δική σου παραγωγικότητα. Τα έπιπλα δίνουν στυλ στον εργασιακό σου χώρο, κάνοντάς τον διαχρονικό και αισθητικά άψογο, ενώ παράλληλα σε εμπνέουν να εργαστείς και σου εξιτάρουν τη φαντασία.

Διάβασε ακόμη