Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Affirmations: Πώς θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη ζωή σου, σύμφωνα με τον ψυχολόγο

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, μας μιλά για τη δύναμη της αυτοεπιβεβαίωσης. 

“Όλα όσα επιθυμείτε βρίσκονται έξω από τη ζώνη άνεσης σας,” είπε ο Ρόμπερτ Άλεν.

Σκεφτείτε τη ζώνη άνεσης σας σαν μια φυλακή μέσα στην οποία ζείτε, μια μεγάλη φυλακή που δημιουργήσατε εσείς οι ίδιοι. Είναι χτισμένη από όλα τα δεν μπορείς, τα πρέπει, τα δεν πρέπει και άλλες αβάσιμες πεποιθήσεις που έχουν διαμορφωθεί από τις εμπειρίες της ζωής σας. Ίσως ακόμη να έχετε εκπαιδευτεί να περιορίζεται τον εαυτό σας.

Αναπαράγουμε συνεχώς την ίδια εμπειρία κάνοντας τις ίδιες σκέψεις, διατηρώντας τις ίδιες πεποιθήσεις, λέγοντας τα ίδια λόγια και κάνοντας τα ίδια πράγματα.

Αλλάξτε τον εσωτερικό σας διάλογο χρησιμοποιώντας επιβεβαιώσεις.

Πάντα πίστευα στην μαγεία. Όταν δεν είχα τίποτα να κάνω στην πόλη, ανέβαινα κάθε βράδυ στην Μαλχολαντ Ντραιβ, κοιτούσα τη θεά της πόλης, τέντωνα τα χέρια μου και έλεγα: “Όλοι σε αυτή την πόλη θέλουν να δουλέψουν μαζί μου. Είμαι πολύ καλός ηθοποιός. Έχω ένα σωρό καλές προτάσεις για ταινίες.” Απλώς επαναλάμβανα αυτά τα λόγια ξανά και ξανά, πείθοντας κυριολεκτικά τον εαυτό μου ότι είχα να κάνω αρκετές ταινίες στην σειρά. Όταν κατέβαινα από τον λόφο με το αυτοκίνητο μου, ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω τα πάντα και έλεγα: “Υπάρχουν πολλές προτάσεις για ταινίες που θα μου κάνουν εκεί έξω, μόνο που δεν τις έχω ακόμη”. Ήταν καθαρά σαν επιβεβαιώσεις, αντίδοτο στους περιορισμούς που προερχόταν από το οικογενειακό μου περιβάλλον. Jim Carrey, ηθοποιός.

3 τρόποι για να δημιουργήσεις αποτελεσματικές επιβεβαιώσεις (affirmations)

1. Να ξεκινάς με τη λέξη ΕΙΜΑΙ: Η λέξη Είμαι είναι από τις ισχυρότερες λέξεις της γλώσσας σας. Το υποσυνείδητο παίρνει κάθε πρόταση που αρχίζει με τη λέξη είμαι ως μια αυστηρή οδηγία να την κάνει πραγματικότητα.

2. Να χρησιμοποιείς ενεστώτα χρόνο: περιγράψε αυτό που επιθυμείς σαν να το έχεις ήδη κατορθώσει.

3. Θετική διατύπωση: Επιβεβαίωσε αυτό που επιθυμείς, όχι αυτό που δεν επιθυμείς: Διατύπωσε τις επιβεβαιώσεις με θετικό τρόπο. Το υποσυνείδητο δεν ακούει τις λέξεις όχι και δεν. Λάθος: Δεν φοβάμαι πια να οδηγώ στο High-way/ Σωστό: Απολαμβάνω να οδηγώ στο High-way.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Διάβασε ακόμη