Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αχλάδι σε σιρόπι σαφράν και κουρκουμά, ραντισμένο με φρεσκια κρέμα

Ο σεφ Roddy Δαμάλης μοιράζεται μια νόστιμη συνταγή με αχλάδι.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά Για 8 άτομα

  • 8 µεγάλα σκληρά αχλάδια αποφλοιωµένα και χωρίς κουκούτσια
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 8 ίνες σαφράν
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουµά
  • 4 φλ. νερό
  • 2 φλ. λευκού γλυκού κρασιού (Μοσχάτο)
  • 500 ml φρέσκια κρέµα για το σερβίρισµα

ΑΛΕΘΟΥΜΕ το σαφράν σε γουδί και µετά προσθέτουµε σε αυτό 1 φλιτζάνι καυτό νερό και το αφήνουµε για 10 λεπτά.

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ τη ζάχαρη, τον κουρκουµά, το σαφράν και το Μοσχάτο σε κατσαρόλα και αφήνουµε να σιγοβράσει για 10 λεπτά µέχρι να δέσει το σιρόπι και να πάρει το χρώµα και το άρωµα του σαφράν.

Διάβασε ακόμη: Anari Cream & Pancakes από την Τάνια Χατζηχριστοφή

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ τα αχλάδια και ψήνουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούµε από τη φωτιά και τα αφήνουµε να κρυώσουν στο ψυγείο όλο το βράδυ, για να τραβήξουν τις γεύσεις τους.

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ τα αχλάδια σε ατοµικά µπολ µε ένα ποτήρι του λικέρ µε φρέσκια κρέµα ως συνοδευτικό.

Cooking With Love/Madame Figaro

Διάβασε ακόμη