Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

7 spa της Κύπρου για να ζήσεις την απόλυτη χαλάρωση και ευεξία

Η ευεξία, η χαλάρωση και η σωστή φροντίδα οδηγούν στην ομορφιά.

Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa

Η υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση θα είναι πάντα στις υπηρεσίες σου. Εσύ που επιλέγεις να κακομάθεις τον εαυτό σου με θεραπείες απαραίτητες για το σώμα και την ψυχή.

Η φιλοσοφία
Συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής με μια σειρά εξαιρετικών θεραπειών, το πολυβραβευμένο Kalloni Spa, εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, εκτείνεται σε 3.000 τ.μ. και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 14 αίθουσες περιποίησης, 3 σουίτες, ανάμεσα τους δύο με ρωσικά μπάνια και πέντε πισίνες θαλασσοθεραπείας. Προσφέρει μια τεράστια γκάμα θεραπειών, εξατομικευμένες θεραπείες για κάθε διαφορετική ανάγκη, καθώς και το μοναδικό signature treatment by Kalloni Spa.

Η φιλοσοφία στηρίζεται στην διατήρηση των υψηλών προδιαγραφών spa, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, μια σειρά από χαλαρωτικές και αποτελεσματικές θεραπείες με τα υψηλότερα πρότυπα θεραπείας. Η συνεχής εστίασή τους βρίσκεται στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των ατόμων που είναι μέρος της ομάδας των Spa.

Από την θεωρία στην πράξη
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το καθημερινό πρόγραμμα που όλοι ακολουθούμε δημιούργει στρες και ένταση με πολλές αρνητικές επιπτώσεις για τον οργανισμό και την ψυχολογία μας. Βάζοντας το σπα, το γυμναστήριο, στην ζωή μας και γενικά ακολουθώντας ένα πιο υγιή τρόπο ζωής τα οφέλη είναι πάρα πολλά. Μειώνουμε το στρες, βελτιώνουμε την σωματική και ψυχική υγειά, βοηθούμε στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην ποιότητα ύπνου και γενικά αναζωογονούμε όλα τα λειτουργικά συστήματα του οργανισμού μας όπως το ανοσοποιητικό, την κυκλοφορία του αίματος κ.ά. Επίσης, συμβάλουμε στην βελτίωση του δέρματος με στοχευμένες θεραπείες προσώπου και σώματος.

Θεραπεία
Οι περισσότερες θεραπείες που προσφέρει το Kalloni Spa προσφέρονται για όλες τις εποχές του χρόνου. Συνήθως οι συνήθειες των πελατών, διαφέρουν ανάλογα εποχής. Υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε ΄ζεστες’ θεραπείες όπως Hot Stone Massage και Russian Banya τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι βλέπουμε μια αύξηση σε θεραπείες απολέπισης σώματος και θαλασσοθεραπείας. Η εισήγηση σε κάθε πελάτη είναι ξεχωριστή λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές του ανάγκες και ανάλογα με τα αποτελέσματα μου περιμένει.

Για το σώμα: H μοναδική σε όλο το νησί signature θεραπεία του Kalloni Spa, Kalloni Experience Massage είναι ένα πολυτελές μασάζ, που προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση, οδηγεί σε ανώτερα επίπεδα ευεξίας και βασίζεται σε τέσσερις διαφορετικές επιλογές αρωματικών κεριών – Detoxifying, Relaxing, Energizing και De-Stress. Όταν το κερί ανάβει, λιώνει και γίνεται ένα ζεστό πλούσιο massage oil, που -χάρη στα έμπειρα χέρια των επαγγελματιών θεραπευτών του Kalloni Spa- αφήνει το δέρμα μαλακό και αναγεννημένο, απαλλάσσοντας μας από κάθε είδους στρες και ένταση.
Για το πρόσωπο: Biologique Recherche Methodology Facial: Οι εξαιρετικά εκπαιδευμένοι θεραπευτές ακολουθούν τη μοναδική μεθοδολογία τριών βημάτων, αρχικά ανακαλύπτοντας το δέρμα σου με το Skin Instant Lab© και στη συνέχεια δημιουργώντας ένα πρόγραμμα θεραπείας σχεδιασμένο για τις ατομικές σου ανάγκες και ανησυχίες. Ανάλογα με την επιλογή της διάρκειας της θεραπείας, μπορούν να προστεθούν διαφορετικές ενότητες στη μεθοδολογία.

Το πριν και το μετά: Πριν από κάθε θεραπεία είναι καλό να δοκιμάσεις το μοναδικό πρόγραμμα θαλασσοθεραπειας του Kalloni Spa με πολλαπλά οφέλη. 3 διαφορετικές πισίνες με θαλασσινό νερό σε διαφορετικές θερμοκρασίες, με υδρομασάζ, (η μια με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι) θα προετοιμάσουν το σώμα για την επόμενη θεραπεία.
Μετα το τέλος των θεραπειών είναι καλό να αφιερώσεις λίγο χρόνο χαλάρωσης και ηρεμίας απολαμβάνοντας ένα τσάι στον ειδικό χώρο ξεκούρασης που διαθέτει.

Το τρίπτυχο
Εξαιρετική Εμπειρία Πολυτέλειας

Info: Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Πύργος Λεμεσός, τηλ.: 25862000, www.marriott.com/en-us/hotels/pfomd-parklane-a-luxury-collection-resort-and-spa-limassol/overview/

Minthis Spa

Βρες τον εαυτό σου
Αυτές οι στιγμές απόλαυσης είναι μοναδικές, είναι ένα παιχνίδι αισθήσεων αφιερωμένο σε εσένα!

Η φιλοσοφία
Tο Minthis Spa καλωσορίζει τους εκλεκτούς επισκέπτες του σε έναν νέο, μοναδικό κόσμο ολιστικής ευεξίας, παρέχοντας μια καθηλωτική εμπειρία Spa, εμπνευσμένη από τη μαγεία του φυσικού τοπίου που το περιβάλλει. Η φιλοσοφία του Spa συνδυάζει τις τονωτικές ιδιότητες των τοπικών βοτάνων και μετάλλων με τη σύγχρονη επιστήμη για αναζωογόνηση και αποκατάσταση, σε συνέργεια με το εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής κτίριο, που σχεδιάστηκε και τοποθετήθηκε έτσι ώστε η γαλήνη που εκπέμπει η απίστευτη θέα της οροσειράς του Τροόδους να κυριαρχεί σε κάθε αίθουσα. Μέσα από τα τεράστια παράθυρα δεσπόζει καταπράσινη η προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, και επιβεβαιώνεται η συνεκτική σχεδιαστική φιλοσοφία του Resort για ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου.

Από τη θεωρία στην πράξη
Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και γι’ αυτό όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς την παραδοσιακή, ολιστική υγεία που αποδεδειγμένα αποφέρει σπουδαία αποτελέσματα όσον αφορά τις συνέπειες του σημερινού απαιτητικού τρόπου ζωής. Τα κέντρα ευεξίας σε όλο τον κόσμο, υποδέχονται έναν αυξανόμενο αριθμό νεότερων ανθρώπων που στρέφονται τώρα σε ολιστικές μεθόδους ευεξίας, ως μέσο για να αποφύγουν τη μακροχρόνια αρνητική επίδραση του άγχους στην υγεία τους. Βλέπει κανείς μια μεγάλη αλλαγή στη νοοτροπία της νεότερης γενιάς που δίνει έμφαση στην υγιεινή διατροφή, τη γυμναστική και την πιο προσεκτική ζωή. Το να ξεκλέψουμε, λοιπόν, λίγες ώρες από την πολύβουη καθημερινότητά μας και να αποδράσουμε σε έναν ολιστικό προορισμό σαν το Μίνθης, αφιερώνοντας αποκλειστικά στον εαυτό μας λίγο χρόνο για ξεκούραση, είναι σημαντικό και αναγκαίο για την ψυχική μας ισορροπία.

Η θεραπεία
Η ολιστική προσέγγιση στη σωματική υγεία σε συνάρτηση με την ψυχική ισορροπία εστιάζεται στην εξατομίκευση της κάθε θεραπείας, με βάση τις ανάγκες του κάθε επισκέπτη. Έτσι, οι ειδικοί στο Minthis Spa, θα συζητήσουν με τον κάθε επισκέπτη και θα διαλέξουν μια σειρά από θεραπείες από το πλούσιο μενού περιποίησης, το οποίο συνδυάζει παραδοσιακές τεχνικές μασάζ, που διεγείρουν τα ενεργειακά σημεία, με ειδικές θεραπείες οι οποίες χρησιμοποιούν αυτόχθονα φυτά, με οργανικά συστατικά θεραπευτικού οφέλους που σε εναρμονίζουν με τη φύση.

Για το σώμα: Το “Minthis Αroma Journey”, με ντόπιο ελαιόλαδο και θρυμματισμένα φύλλα μέντας από τον βοτανικό κήπο του θέρετρου, που χρησιμοποιείται για απολέπιση και μασάζ σε ολόκληρο το σώμα. Έχει διάρκεια 90 λεπτών και κοστίζει €240.
Επίσης, η ανανεωτική «θεραπεία της αρχαίας αμπέλου», είναι ένα χαλαρωτικό μασάζ προσώπου και σώματος που βοηθά στην εξισορρόπηση της βλαβερής επίδρασης των ελεύθερων ριζών, χρησιμοποιώντας σταφύλια που καλλιεργούνται σε αμπελώνες, με μεθόδους που χρονολογούνται πάνω από 400 χρόνια. Έχει διάρκεια 90 λεπτών και κοστίζει €240.

Για το πρόσωπο:THE METHOD FACE THERAPY by Augustinus Bader είναι μια μοναδική στο είδος της, εξαιρετικά εξελιγμένη και επιστημονικά μελετημένη θεραπεία περιποίησης της επιδερμίδας. Δημιουργήθηκε από τον καθηγητή-ιατρό και βιολόγο Augustinus Bader, με στόχο να ενισχύσει την επικοινωνία κυττάρων και βλαστοκυττάρων, ενεργοποιώντας την έμφυτη βιολογική σοφία του σώματος και την ικανότητά του να αυτοθεραπεύεται και να αναγεννάται.

Τα προϊόντα αυτά δίνουν τα εργαλεία στα βλαστοκύτταρα, να καταπολεμήσουν ενδογενείς και εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες και παρέχουν ισορροπημένη ενυδάτωση, σύσφιξη, και προστασία του δέρματος. Έχουν, επίσης, καθαριστική δράση ενισχύοντας τον μεταβολισμό της απολέπισης και σφραγίζοντας το δέρμα για να αποτραπεί η αφυδάτωση. Η περιποίηση προσώπου συμπληρώνεται με το O2 derm, μια συσκευή που παράγει 93% καθαρό οξυγόνο και αρνητικά ιόντα που είναι γνωστά και ως οι βιταμίνες του αέρα, γιατί εξουδετερώνουν βακτήρια που σχετίζονται με την ακμή και την γήρανση. Το πιστόλι οξυγόνου και στη συνέχεια ο θόλος, πλημμυρίζουν την επιδερμίδα με το οξυγόνο και τα ανιόντα που χρειάζεται για να είναι και να δείχνει υγιής και νεανική!
Διάρκεια: 30 min / 60 min / 90 min και κόστος €90, €175, €210.

Πριν και μετά: Απλά φρόοντιίστε να είστε είσαι στο Μίνθης τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη θεραπεία για να απολαύσετε απολαύσεις το εντυπωσιακό κτίριο εναλλακτικής αρχιτεκτονικής, την 25μετρη πισίνα με τα τεράστια παράθυρα, και την hydro pool με την εντυπωσιακή θέα, που δίνουν την αίσθηση ότι είσαι ένα με την φύση που σε περιβάλλει. Πρέπει, επίσηςεπίσης, να επισκεφτείςτε τα Thermal Suites με τις εναλλαγές κρύου-ζεστούό. Έτσι το δέρμα σας και το πνεύμα σαςσου, θα είναι έτοιμα να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων.
Μετά από τη θεραπεία, πρέπει να δώσειςτε λίγο χρόνο στον εαυτό σουας για να απολαύσειςτε το τσάι σουας από τους δικούς μας βιολογικούς κήπους στα Relaxation Rooms, με θέα την απίστευτη φύση του Μίνθης! Η ολιστική ευεξία στο Μίνθης είναι παντού, έτοιμη να αποκαταστήσει, να εξισορροπήσει και να σας σε επανασυνδέσει με τη φύση.

Το τρίπτυχο
Ένα πρωτοποριακό καταφύγιο ολιστικής ευεξίας

Info: Τηλ.: 26842000, [email protected], minthisresort.com

Four Seasons Spa


Νιώσε μοναδική σε ένα σπα που γνωρίζει τις ανάγκες σου. Θεραπείες και εξειδικευμένο προσωπικό πάντα στη διάθεσή σου.

Η φιλοσοφία

Η φιλοσοφία του σπα βασίζεται στην αντιμετώπιση του κάθε επισκέπτη ως μοναδικού, με τις ξεχωριστές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Η ομάδα αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες θεραπευτές από όλο τον κόσμο, που προσφέρουν τις δεξιότητες και τις τεχνικές τους για να προσαρμόσουν τις θεραπείες σύμφωνα με τις ανάγκες των επισκεπτών. Την φιλοσοφία ενισχύουν και τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις θεραπείες, από την πολυτελή επωνυμία Anne Semonin, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν εξατομικευμένες θεραπείες, μέσω της ανάμειξης διαφορετικών προϊόντων, για τη δημιουργία μοναδικών συνταγών ομορφιάς.

Από την θεωρία στην πράξη: Οι έντονοι ρυθμοί της μοντέρνας ζωής επιβάλλουν την ένταξη του σπα στην καθημερινότητά μας. Είναι ο χρόνος χαλάρωσης που χρειαζόμαστε για να τονώσουμε την ψυχή και το σώμα μας. Κοιτάξου στον καθρέφτη και αναρωτήσου, φαίνομαι στα καλύτερά μου; Νιώθω στα καλύτερά μου; Είναι αυτή η καλύτερη εκδοχή μου; Το να δείχνεις και να νιώθεις στα καλύτερά σου σημαίνει ότι μπορείς να αισθάνεσαι θετική και να μεταδίδεις τη θετικότητά σου σε όσους συναντάς.

Θεραπεία: Κατά τους χειμερινούς μήνες είναι σημαντικό να διατηρούμε το δέρμα μας ενυδατωμένο, ειδικά τα μέρη του σώματος μας, όπως το πρόσωπο και τα χέρια, που είναι εκτεθειμένα στο κρύο και τον αέρα. Είναι σημαντικό να κάνεις ένα τακτικό μανικιούρ σπα (60 λεπτά) (55 ευρώ), που περιλαμβάνει απολέπιση χεριών, μάσκα και μασάζ με θρεπτικά προϊόντα, πριν τελειώσεις με ένα όμορφο χρώμα νυχιών, καθώς θα κρατήσει τα χέρια σουας απαλά και ελαστικά. Να έχεις πάντα μια κρέμα χεριών μεγέθους ταξιδιού στην τσάντα και φρόντισε να την χρησιμοποιείς μετά το πλύσιμο των χεριών σουας.

Για το σώμα: Για το σώμα προτείνουμε την signature θεραπεία – Four Seasons, Four Senses Massage (90 min) (200 euro). Μια θεραπεία την οποία βρίσκεις μόνο εδώ και είναι σχεδιασμένη για να σου προσφέρει ένα ταξίδι αισθήσεων. Οι βαθιές και ρυθμικές κινήσεις μασάζ, σε συνδυασμό με ζεστές και κρύες πέτρες, θα σε μεταφέρουν σε μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης, διατηρώντας παράλληλα τις αισθήσεις σου σε εγρήγορση για να ζήσεις τη στιγμή. Αυτό επιτρέπει σε όλες τις άλλες σκέψεις, την αρνητικότητα και το άγχος, να εξαφανιστούν και σε βοηθά να αφεθείς πλήρως και να απολαύσεις την εμπειρία που προσφέρει αυτό το μασάζ.

Για το πρόσωπο: Για το πρόσωπο προτείνουμε το Anne Semonin Firming & Lifting Gold Facial (90 λεπτά) (210 ευρώ). Με τη χρήση χρυσού 24 καρατίων και υαλουρονικού οξέος διεγείρεται το κολλαγόνο, μειώνεται το βάθος των ρυτίδων και το δέρμα φωτίζεται. Ένα συσφιγκτικό και ανυψωτικό μασάζ προσώπου ενισχύει τα οφέλη αυτής της θεραπείας, αφήνοντας το δέρμα σφριγηλό, λείο και λαμπερό.

Το πριν και το μετά: Πριν τη θεραπεία να έχεις αρκετό χρόνο για τον εαυτό σου. Μην βιάζεσαι και μην αγχώνεσαι. Πρέπει να είσαι ήρεμη για να μπορέσεις να το απολαύσεις. Ουσιαστικά, πρέπει να μπεις στο mood πριν έρθεις για σπα. Αν έχεις χρόνο χρησιμοποίησε το steam room ή τη sauna για να βοηθήσεις το σώμα σου να χαλαρώσει και να ανοίξουν οι πόροι, καθώς και ντα χαλαρώσουν οι μύες. Αυτά θα βοηθήσουν να λειτουργήσουν οι θεραπείες. Μετά τις θεραπείες άφησε πάλι τον χρόνο να κυλήσει υπέρ σου, ηρέμησε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο χαλάρωσης απολαμβάνοντας ένα τσάι.

Το τρίπτυχο
Aπόδραση, απελευθέρωση, ισορροπία.

Info: Αμαθούυντος 67-69, 4532, Αγ. Τύχωνας, Λεμεσός, τηλ.: 25858000,  www.fourseasons.com.cy

Opium Health Spa Elysium Hotel


Η απόλυτη απόδραση στον παραδεισένιο κόσμο της απόλαυσης και της ηρεμίας, ξεκινά από τη στιγμή που θα περάσεις τις πόρτες του Opium Health Spa, το οποίο βρίσκεται στο πεντάστερο ξενοδοχείο Elysium στην Πάφο.

Φιλοσοφία
Η ίδια η λέξη spa, αποπνέει ζωτικότητα, αισθητική και ξεκούραση, έτσι στόχος του Opium Health Spa είναι να σου προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγείας και ευεξίας, με άριστη εξυπηρέτηση, σε ένα περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης. Μετά την επίσκεψή σου στο Opium Health Spa, θα νιώθεις πραγματική χαλάρωση, ενώ τα οφέλη στον οργανισμό σου θα είναι πολλά. Αποτοξίνωση, μείωση του στρες, ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος, βελτίωση του ύπνου και καταπράΰνση του πόνου στις αρθρώσεις και στους μύς, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να βάλεις τα spa στη ζωή σου. Οι θεραπείες καθοδηγούνται από την ολιστική φιλοσοφία, φροντίζοντας συνολικά την ευεξία σου ας και συνδυάζουν τα θεραπευτικά οφέλη άκρως επαγγελματικών προϊόντων, καθώς και αρχαίων και σύγχρονων τεχνικών.

Η θεραπεία: TOTAL BODY HOLISTIC WITH HOT STONES: Μια απόλυτη full body εμπειρία, ιδανική για τον χειμώνα, όπου το δέρμα προετοιμάζεται πρώτα με ένα ελαφρύ βούρτσισμα και body polish σε όλο το σώμα, για να επιτευχθούν τα πλήρη οφέλη των αρωματικών ελαίων. Το ταξίδι συνεχίζεται με ένα βαθύ μασάζ σε όλο το σώμα, το πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής, με τη χρήση ηφαιστειακών καυτών λίθων.
Διάρκεια: 100 λεπτά Κόστος: €158.

Για το σώμα: OPIUM SPA RITUAL: Αποτελεί μία signature θεραπεία του Opium Health Spa, αποκλειστικά για εσένα και έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις μοναδικές επιθυμίες και ανάγκες κάθε επισκέπτη. Θρεπτική και ολιστική, αυτή η περιεκτική θεραπεία συνδυάζει έντεχνα μια σειρά από κομψά στοιχεία spa, όπως απολέπιση, μασάζ σώματος, περιτύλιξη σώματος και μασάζ τριχωτού της κεφαλής, τα οποία ολοκληρώνονται με τη χρήση μιας ποικιλίας θρεπτικών προϊόντων και στοχευμένων τεχνικών. Είτε αναζητάς απλή χαλάρωση, πλούσια απόλαυση και καθαρή αναζωογόνηση για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή, είτε συγκεκριμένα οφέλη για την αναζωογόνηση του δέρματος, την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος και μια συνολική αποτοξίνωση, το Opium Spa Ritual τα προσφέρει όλα αυτά σε αφθονία.
Διάρκεια: 120 λεπτά Κόστος: €189.

Για το πρόσωπο: ESPA Natural Face Lift: Αυτή η εξειδικευμένη περιποίηση προσώπου είναι μία ολοκληρωμένη προσέγγιση, για την υγεία του δέρματος, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία προ βιοτικών, σε συνδυασμό με τα ίδια οφέλη της φυσικής άσκησης για αποτοξίνωση, αναζωογόνηση και χαλάρωση. Ο συνδυασμός των ισχυρών τεχνικών αντιγήρανσης, εμπνευσμένες από το ιαπωνικό μασάζ Kobido, μαζί με τα Jade ρολά για μασάζ προσώπου, δίνουν άμεσα αποτελέσματα, αφήνοντας το δέρμα σφριγηλό, ανανεωμένο και λαμπερό. Περιλαμβάνει ανάλυση δέρματος με λάμπα SkinVision™, διπλό καθαρισμό, ατμό, μασάζ προσώπου με Jade ρολά νεφρίτη, τεχνικές μασάζ αντιγήρανσης, μάσκα Lifting & Smoothing και μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.
Διάρκεια: 90 λεπτά Κόστος: €150.

Από τη θεωρία στην πράξη
Μετά τις θεραπείες, πέρασε λίγο χρόνο στην αίθουσα χαλάρωσης, απολαμβάνοντας ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι, για να ολοκληρώσεις την εμπειρία ευεξίας, που μόλις έζησες. Χρησιμοποίησε τη σάουνα, το steam room ή το υδρομασάζ λίγο πριν από τη θεραπεία σου. Στο Opium Health Spa, οι θεραπείες γίνονται με τη σειρά προϊόντων και θεραπειών ESPA, η οποία έχει επιλεγεί προσεχτικά για να δημιουργήσει μια αξέχαστη εμπειρία.

Το τρίπτυχο
Ευεξία χαλάρωση αναζωογόνηση

Ιnfo: Opium Health Spa – Elysium Hotel, Βασιλίσσης Βερενίκης 6, 8045, Πάφος. Τηλ.: 2684 4444, [email protected], www.elysium-hotel.com.

AEGEO SPAS – Aphrodite Hills Resort

To Aphrodite Hills Resort, προσφέρει θεραπείες χαλάρωσης και ευεξίας με όνομα! Ένα όνομα γεμάτο φρεσκάδα, υγεία και αναζωογόνηση… AEGEO.

Η φιλοσοφία
Η φιλοσοφία παρέχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση ευεξίας 360 μοιρών για το σώμα, την ψυχή, το μυαλό. Αποτελείται από τμήματα που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τον καθημερινό τρόπο ζωής και το αίσθημα της πληρότητας σε διαφορετικά επίπεδα. Ως επισκέπτης, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν χώρο όπου μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας. Μπορούμε να βιώσουμε απίστευτα συναισθήματα δύναμης, ομορφιάς, χαράς, αναζωογόνησης και βαθιάς χαλάρωσης. Με τον Guest Advisor για μέντορα και οδηγό, δημιουργούμε εξατομικευμένο πλάνο για να επιτύχουμε τους στόχους μας και να βυθιστούμε σε μια εμπειρία που συμπληρώνεται από τα τμήματα και υπηρεσίες: spa, wet area, beauty, fitness, nutrition. H εταιρεία AEGEO SPAS είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία με εξειδίκευση στο management χώρων ευεξίας σε 5* Resorts Ξενοδοχεία, με ταχεία ανάπτυξη και εξωστρέφεια από το 2017 σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία & Κροατία. Με περισσότερα από 300 κέντρα spa, απέσπασε ως εταιρεία για δεύτερη χρονιά το πρώτο βραβείο “Best Spa Development Group-Global Winner”, από τον παγκόσμιο οργανισμό World Luxury Spa Awards, όπως αυτή ψηφίστηκε από τους χιλιάδες επισκέπτες της ανά τον κόσμο.

Από τη θεωρία στην πράξη:
Ο σημερινός τρόπος ζωής μάς βομβαρδίζει με στρεσογόνους παράγοντες, που επηρεάζουν όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχική υγεία. Προσπαθώντας καθημερινά να ανταπεξέλθουμε ξεχνάμε τη φροντίδα του σώματός μας. Αυτό μεταφράζεται σε προβλήματα, όπως το να μην μπορείς να συγκεντρωθείς, να μην μπορείς να κοιμηθείς και να νιώθεις άγχος ή κατάθλιψη. Αυτά τα προβλήματα ψυχικής υγείας, που αφήνονται ανεξέλεγκτα στην πορεία των χρόνων, προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή μας, εκδηλώνοντας τον εαυτό τους με πιο φυσικούς τρόπους, όπως με μυϊκό πόνο, φλεγμονές, τυχόν καρδιακές παθήσεις και άλλα που καταλήγουν σε χρόνια προβλήματα υγείας.

Μια μέρα στο spa δεν είναι, πλέον, μια πολυτελής απόδραση που απολαμβάνουν λίγοι. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο συνειδητοποιούν τη σημασία της φροντίδας και της πρόληψης για το σώμα και το μυαλό, που παρέχουν οι σύγχρονες θεραπείες spa σήμερα, ως μέρος ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και την προώθηση της μακροζωίας για όλες τις ηλικίες.

Ανακούφιση από το στρες, Αποτοξίνωση, Αυξημένη παραγωγικότητα, Υπέροχη επιδερμίδα, Βελτιωμένη ροή και κυκλοφορία του αίματος, Ανακoύφιση από τον πόνο στο σώμα.

Η θεραπεία:
CRETAN ΜASSAGE – ιδανικό massage 70΄για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Βαθύ μασάζ με βάση το κρητικό ελαιόλαδο, τη ρακί και τα εκχυλίσματα πορτοκαλιού. Ταξιδεύεις πίσω στον χρόνο μέσα από ειδικές τεχνικές για την επίτευξη αναζωογόνησης και ισορροπίας σώματος και πνεύματος.
GENTLE KISS – ιδανικό ανοιξιάτικο massage 55΄
Μασάζ ήπιας έντασης για ανακούφιση από το στρες και αποκατάσταση της ισορροπίας, με λεβάντα Κοζάνης που ενυδατώνει την επιδερμίδα, χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα. Εξαλείφει το άγχος και χαρίζει μια μοναδική αίσθηση ξεκούρασης.
JUBILEE – deep issue massage 60΄ καλωσορίζοντας το καλοκαίρι
Δυνατό μασάζ για όλο το σώμα που ανακουφίζει από τους πόνους των μυών και μειώνει τη δυσκαμψία. Μια δυνατή εμπειρία, σχεδιασμένη αποκλειστικά για να βελτιώσει την ελαστικότητα του σώματος και την κυκλοφορία του αίματος.
GREEK HERITAGE – ancient Greek massage 60΄ιδανικό για τις φθινοπωρινές ημέρες
Παραδοσιακό μασάζ βαθιάς πίεσης, με τεχνικές που εφαρμόζονταν στην αρχαία Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και εκτελούνταν από τους αρχαίους θεραπευτές “παιδοτρίβες”. Το μοναδικό αυτό μασάζ βαθιάς πίεσης εφαρμόζεται με τη χρήση τεχνικών και μεθόδων, όπως διασώζονται από τα αρχαία ελληνικά κείμενα.

Για το σώμα: CRETAN FLAIR – massage herbs & oil 25΄
Επιδερμίδα απαλή και βελούδινη από την πρώτη εφαρμογή. Τα κρητικά βότανα δίκταμο και φασκόμηλο καθαρίζουν, αποτοξινώνουν και διεγείρουν την αιματική κυκλοφορία.

Για το πρόσωπο: To πρόσωπό μας εκπέμπει την ομορφιά της ψυχής. Είναι το πρώτο που αντικρίζει κάποιος, όταν μας συναντά.
BEAUTY SLIP – face massage 25΄

Μοναδική φυσική μέθοδος που μειώνει τα σημάδια γήρανσης και έντασης του προσώπου σας. Πιέσεις σε πρόσωπο και λαιμό αυξάνουν την ροή ενέργειας, μειώνουν την ένταση, προσφέροντας έντονη λάμψη νεότητας. Η επιδερμίδα γίνεται πιο σφριγηλή, αποκτά ελαστικότητα. Ενεργοποιείται η λέμφος, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, απομακρύνονται οι τοξίνες. Άμεση μείωση μαύρων κύκλων.

Πριν και μετά
Μια επίσκεψη στο spa, για μία μόνο ημέρα ή περισσότερο, είναι ο τέλειος τρόπος για να χαλαρώσεις και να περιποιηθείς τον εαυτό σου. Δώσε προσοχή στα παρακάτω βήματα για μια πραγματικά χαλαρωτική εμπειρία.

Προγραμμάτισε τις θεραπείες εκ των προτέρων
Η κράτηση των θεραπειών σουας εκ των προτέρων είναι το κλειδί.
Διαθεσιμότητα χρόνου
Όταν κάνεις κράτηση για περιποιήσεις, βεβαιώσου ότι έχεις χρόνο να επωφεληθείς από τις εγκαταστάσεις του spa όπως χρήση wet area, hammam, sauna, jacuzzi, piscine, καθώς και να χαλαρώσεις μεταξύ των ραντεβού.
Ντύσου κατάλληλα
Απόφυγε να φοράς κοσμήματα. Οι πετσέτες και οι ρόμπες παρέχονται από το spa, οπότε δεν χρειάζεται να φέρεις τις δικές σου. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Εάν η ημέρα spa περιλαμβάνει τη χρήση hammam ή sauna, έλεγξε αν χρειάζεσαι μαγιό ή σανδάλια. Επειδή θα είσαι χαλαρή μετά την επίσκεψή, φόρεσε άνετα ρούχα, όπως ένα άνετο παντελόνι και ένα χαλαρό βαμβακερό τοπ.
Τροφή και νερό
Μπορείς να φας κάτι ελαφρύ πριν το spa, ώστε να μην αισθάνεσαι βαριά. Πιες άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σπα. Τα μασάζ και οι ζεστές υγρές συνθήκες, όπως σε μια sauna, είναι υπέροχα για αποτοξίνωση και χαλάρωση, αλλά προκαλούν το σώμα να χάσει υγρά.

Το τρίπτυχο
Υγεία, ομορφιά, μακροζωία.

Info: Κούκλια, Πάφος 8509, Λεωφόρος Αφροδίτης 2, τηλ.: 26829101, [email protected], www.aphroditehills.com.

Amathus SPA

Ένα σπα αφιερωμένο σε όσους αγαπούν την έννοια της ευεξίας και αναζητούν την ομορφιά, μέσα από την περιποίηση και τις κατάλληλες θεραπείες.

Η φιλοσοφία

Στο Amathus Spa & Wellness Centre, 2000m2 είναι αφιερωμένα στην ομορφιά, την υγεία και την ευεξία. Ο σχεδιασμός του σπα είναι εμπνευσμένος από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης – αέρα, γη, φωτιά και νερό – και το μενού από φιλοσοφίες ευεξίας Ανατολής και Δύσης. Περιλαμβάνει τόσο θεραπείες προσώπου όσο και σώματος.

Από την θεωρία στην πράξη

Το εξυπηρετικό προσωπικό και οι επώνυμες μάρκες, με τις οποίες συνεργάζονται, θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να χαλαρώσεις και να φροντίσεις το σώμα σου, αλλά και να καθαρίσεις το μυαλό σου, καθώς επίσης να θεραπεύσεις την ψυχή σου, που είναι και το βασικότερο.

Για το σώμα: Ένα μοναδικό μασάζ για όλες τις εποχές είναι το Royal Thai Massage. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό σημείων πίεσης, διατάσεων και ένα ζεστό μείγμα αρωματικών αιθέριων ελαίων αυτό το ανατολίτικο μασάζ θα ανακουφίσει τον πόνο, θα τονώσει ταυτόχρονα το σώμα και τους μύες και θα ενισχύσει τα επίπεδα ενέργειας. 75 λεπτά €145.
Tropical Escape De-ageing Wrap. Ένα τροπικό Wrap εμπλουτισμένο με παπάγια και ανανά, βούτυρο Crème Fraîche και εκχύλισμα ροδιού σε συνδυασμό με ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά. Η αίσθηση είναι μοναδική, καθώς σε τυλίγει το άρωμα της βανίλιας και των δελεαστικών τροπικών φρούτων. Το δέρμα θρέφεται σε βάθος και αναζωογονείται, αποκαλύπτοντας μια εκπληκτική μείωση των ρυτίδων. 70 λεπτά €145.

Για το πρόσωπο: Stem Cells Phyto Elite™ Freeze Dried Face Treatment. Αυτή η πρωτοποριακή freeze-dried θεραπεία είναι η απόλυτη απάντηση στην αντιγήρανση προσώπου! Εμπλουτισμένη με το πρώτο μείγμα Argan και βλαστοκυττάρων Comfrey και αντιγηραντικών όπως το κολλαγόνο, η ρετινόλη, η ελαστίνη αρχίζει να λειτουργεί από την πρώτη εφαρμογή. Μειώνοντας ορατά τις γραμμές και το βάθος των ρυτίδων, προσφέρει μια πιο λεία επιφάνεια, με βελτιωμένη σφριγηλότητα και μακροχρόνια προστασία των φυσικών βλαστοκυττάρων του δέρματος. 60 λεπτά € 170.

Το πριν και το μετά: Πριν τη θεραπεία είναι καλό να κάνεις sauna και steam bath. Θα δώσει στο σώμα την ευκαιρία να απελευθερώσει τις τοξίνες πριν ξεκινήσει η θεραπεία. Μετά τη θεραπεία συστήνεται χαλάρωση και αποφυγή άσκησης, τουλάχιστον για 2 ώρες.

Το τρίπτυχο

Αρμονία, αναζωογόνηση, απόλαυση

Infο: Αμαθουντος 75, 4532, Λεμεσός, τηλ.: 25832000, www.amathuslimassol.com.

Amara Spa

Ένας χώρος φτιαγμένος αποκλειστικά για σένα που αναζητάς την πολυτέλεια.

Η φιλοσοφία
Το AMARA Spa είναι ένα κομμάτι παραδείσου, στην καρδιά του ξενοδοχείου AMARA, που βρίσκεται στη Λεμεσό. Οι ήχοι και τα αιθέρια αρώματα δημιουργούν ένα πολυτελές καταφύγιο για τους επισκέπτες, ιδανικό για μία απόδραση στον κόσμο της απόλαυσης και της πολυτέλειας.

Από την θεωρία στην πράξη
Στο AMARA Spa, έχεις την ευκαιρία να βιώσεις την απόλυτη χαλάρωση, ευεξία και ανανέωση, μέσω της μεγάλης γκάμας προϊόντων και θεραπειών COSMEDIX και ORGANIC PHARMACY, από έμπειρους επαγγελματίες. Οι εξειδικευμένες θεραπείες σώματος και προσώπου, θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το μυαλό σου, να φροντίσεις το σώμα σου και να θεραπεύσεις την ψυχή σου.

Για το σώμα
Cyprus Ancient Ritual: Απόλαυσε μία από τις πιο χαρακτηριστικές θεραπείες του AMARA Spa, στην οποία χρησιμοποιούνται συστατικά εγγενή στην Κύπρο, όπως βιολογικό ελαιόλαδο, θρυμματισμένοι σπόροι χαρουπιού και ζεστά εσπεριδοειδή, τα οποία θα απολεπίσουν και θα φωτίσουν το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και λείο. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με ένα μασάζ σε όλο το σώμα, με ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με νησιώτικα αποστάγματα δεντρολίβανου και λεμονιού.
Διάρκεια: 90 λεπτά Κόστος: €160.

Detox Cleansing Ritual: Η κατάλληλη θεραπεία, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με έντονο scrub σε ολόκληρο το σώμα, με ένα διεγερτικό και αποτοξινωτικό μείγμα από άλατα, φύκια και λεμόνι. Όσο ολόκληρο το σώμα είναι περιτυλιγμένο με μία μάσκα από φύκια, ευκάλυπτο και λάσπη, απολαμβάνεις ένα χαλαρωτικό μασάζ κεφαλής. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με αιθέριο έλαιο αποτοξίνωσης, το οποίο αφήνει το δέρμα φρέσκο και τονωμένο.
Διάρκεια: 90 λεπτά Κόστος: €160.

Detox Drainage Massage: Ένα εξειδικευμένο μασάζ με αποστραγγιστική δράση, που αφυπνίζει το λεμφικό σύστημα και το σύστημα κυκλοφορίας του αίματος. Σμιλεύει και εξισορροπεί επίμαχες περιοχές, όπως το στομάχι, πόδια και χέρια, χρησιμοποιώντας ορό και λάδι κατά της κυτταρίτιδας.
Διάρκεια: 60 λεπτά Κόστος: €110.

Για το πρόσωπο
Rose Diamond Facial: Αυτή η ιδιαίτερα πρωτοποριακή και πολυτελής θεραπεία είναι ιδανική για αποκατάσταση, ενυδάτωση και αναζωογόνηση του προσώπου. Ξεκινώντας με ένα θεραπευτικό καθαρισμό και μασάζ της πλάτης, ενώ στη συνέχεια προχωρά σε βαθιά απολέπιση προσώπου, χρησιμοποιώντας σκόνη διαμαντιού και ένζυμα. Ολοκληρώνεται με μασάζ, το οποίο κάνει Lifting στο πρόσωπο και το αφήνει ανανεωμένο.
Διάρκεια: 70 λεπτά Κόστος: €165.

Hydration Facial: Ιδανική θεραπεία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η οποία ανακουφίζει την ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα και βοηθά στην ενυδάτωση, τη ζωτικότητα και τη σφριγηλότητά της. Η παπαΐνη και το γαλακτικό οξύ βοηθούν στην απολέπιση της επιδερμίδας και την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών, ενώ τα πεπτίδια και η βιταμίνη C ενισχύουν την ενυδάτωση και βελτιώνουν την απαλότητά της.
Διάρκεια: 60 λεπτά Κόστος: €110.

Πριν και μετά
Η εσωτερική πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, η σάουνα, το steam bath και η εξωτερική πισίνα με θαλασσινό νερό, θα ολοκληρώσουν την πολυτελή εμπειρία ευεξίας. Μην ξεχάσεις να ολοκληρώσεις την απόλυτη εμπειρία απολαμβάνοντας τις τέσσερις σάουνες, τα ιαματικά λουτρά και το σιντριβάνι πάγου. Διαθέτει επίσης, καταρτισμένο διατροφολόγο και εξειδικευμένα μηχανήματα ανάλυσης BMI, καθώς και personal trainer για ιδιωτικές συνεδρίες στο πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριό του. Πιες άφθονο νερό πριν και μετά από τη θεραπεία, για να αποφύγεις την αφυδάτωση, ενώ σου προτείνουμε να παίρνεις βαθιές αναπνοές, για πλήρη χαλάρωση.

Ιnfo: Λεωφόρος Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός, τηλ.: 25442222, [email protected], www.amarahotel.com.

Διάβασε ακόμη