Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Meghan Markle: Όλα τα outfits της που θεωρήθηκαν “ακατάλληλα” για μια δούκισσα

Οι εμφανίσεις που δεν πήραν την έγκριση του Παλατιού.

Υπήρχε μια εποχή που η Meghan Markle ήταν στα μάτια του κόσμου “μια μαθητευόμενη royal” που έπρεπε να συναγωνιστεί σε στιλ και χάρη την Kate Middleton. Πριν ακόμα η Meghan αποφασίσει να δείξει στον κόσμο ότι “ήρθε για να μείνει” και να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε για τους γαλαζοαίματους, έδειχνε με το ντύσιμό της ότι δεν θέλει να ακολουθήσει τους κανόνες του Παλατιού.

Τα tabloids φυσικά δεν άφησαν ασχολιάστες τις στιλιστικές της επιλογές, χαρακτηρίζοντάς τις συχνά ως “ακατάλληλες” για μια δούκισσα. Η Meghan συνήθιζε να επιλέγει ρούχα που δεν θα προκαλούσαν πονοκέφαλο στο Παλάτι αλλά είχαν τις δικές της προσωπικές πινελιές που “έσπαγαν” το στιλιστικό πρωτόκολλο που ακολουθούν οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας.

To off-the-shoulder, μη παραδοσιακό φόρεμα στο Trooping The Colour

Δεν υπάρχει πιο σημαντική γιορτή για τους royals από την παρέλαση για τα γενέθλια της βασίλισσας. Τον Ιούνιο του 2018 όλος ο κόσμος περίμενε να δει την Meghan Markle να φτάνει στο Trooping The Colour με άμαξα κι εκείνη επέλεξε ένα φόρεμα που σίγουρα θα δημιουργούσε σχόλια. Η Markle είχε εμφανιστεί με ένα έξωμο ροζ Carolina Herrera φόρεμα που όχι μόνο άφηνε ακάλυπτους τους ώμους της αλλά δεν θεωρήθηκε κατάλληλο για την περίσταση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Trooping The Colour θεωρείται εξαιρετικά επίσημη εκδήλωση με τις περισσότερες royals να επιλέγουν σεμνά outfits όπως θα έκαναν και σε ένα γάμο. Μάλιστα, η Kate Middleton δεν έχει φορέσει ποτέ κάποιο φόρεμα που να έχει κοντό μανίκι και πάντα επιλέγει μακριά ή τρία τέταρτα για τις επίσημες εμφανίσεις της.

To αμάνικο φόρεμα με τις ρίγες

Όταν κυκλοφόρησε η φωτογραφία της Meghan και του Harry από τη συνάντησή τους με νέους από 53 διαφορετικές χώρες της Κοινοπολιτείας, τα αρνητικά σχόλια φούντωσαν για το φόρεμα της δούκισσας. Η Meghan είχε επιλέξει ένα αμάνικο Altuzarra φόρεμα με τον κόσμο- κι όχι τα tabloids μόνο- να σχολιάζουν στα social media ότι πρέπει να μάθει να ντύνεται κατάλληλα στις επίσημες εμφανίσεις της. Μπορεί τα σχόλια να ήταν πολλά αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι παλιότερα και η βασίλισσα Ελισάβετ έχει επιλέξει να εμφανιστεί με αμάνικα φορέματα.

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

Όταν η Meghan Markle εμφναίστηκε στο πρώτο της Royal Ascot έδειξε ότι όταν θέλει μπορεί να κάνει πολύ κομψές εμφανίσεις που ταιριάζουν σε royal. Όμως και αυτή τη φορά δεν ακολούθησε απόλυτα τους κανόνες. Σύμφωνα με τους κανόνες του Ascot όλοι οι royals πρέπει να φορούν ένα ταμπελάκι με το όνομά τους, όμως η Meghan επέλεξε να μην το καρφιτσώσει στο λευκό Givenchy φόρεμά της αλλά να το κρατάει στο χέρι της.

Ανοιχτό ντεκολτέ

Οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας δεν συνηθίζουν να φορούν ρούχα με βαθύ ή πολύ ανοιχτό ντεκολτέ, αφού θεωρείται “φτηνό γούστο” στους αριστοκρατικούς κύκλους. Η πριγκίπισσα Diana, μάλιστα, όταν επέλεγε να φορέσει ένα outfit με ανοιχτό ντεκολτέ πάντα επέλεγε τσάντες που κάλυπταν το σημείο όταν έβγαινε από ένα αυτοκίνητο κι έπρεπε να σκύψει. Η Meghan είχε σχολιαστεί για την επιλογή της να φορέσει ένα floral πράσινο φόρεμα με ανοιχτό ντεκολτέ σε μια συνάντησή της με τον πρίγκιπα Harry για τα Invictus Games με τα tabloids να την χαρακτηρίζουν “τολμηρή”.

Με καπέλο στο Wimbledon

Η Meghan Markle έχει συνηθίσει να πηγαίνει σε τουρνουά τένις, αφού και η Serena Williams είναι καλή της φίλη. Θα περίμενε λοιπόν κανείς να γνωρίζει τους στιλιστικούς κανόνες στο Wimbledon. Όταν όμως εμφανίστηκε το 2018 στις κερκίδες μαζί με την Kate Middleton ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε ως δούκισσα. Οι royals κάθονται στις κερκίδες ‘Royal Box’ όπου οι γυναίκες πρέπει να είναι κομψές και να μην φορούν καπέλα για να μην εμποδίζουν τους θεατές που κάθονται στις πίσω θέσεις να βλέπουν τον αγωνιστικό χώρο. Η Meghan εμφανίστηκε κρατώντας ένα καπέλο, το οποίο βέβαια δεν φόρεσε ποτέ.

Χωρίς καπέλο σε επίσημη βασιλική εκδήλωση

Η Meghan Markle μάλλον δεν έμαθε ποτέ πότε πρέπει οι royals να φορούν καπέλο, αφού μετά το Wimbledon εμφανίστηκε σε επίσημη εκδήλωση χωρίς καπέλο! Η Meghan μάλιστα είχε συνοδεύσει τη βασίλισσα Ελισάβετ στην εκδήλωση κι ενώ το φόρεμά της ήταν υπέροχο και ακολουθούσε το βασιλικό πρωτόκολλο, το γεγονός ότι δεν φόρεσε καπέλο ήταν μεγάλο στιλιστικό ατόπημα.

Με κοντό φόρεμα χωρίς καλσόν

Τον Αύγουστο του 2018, η Meghan κάνει μια εμφάνιση σε θεατρική παράσταση στο Λονδίνο φορώντας ένα Judith&Charles tuxedo φόρεμα με μήκος πάνω από το γόνατο, ενώ είχε επιλέξει να μην φορέσει καλσόν. Σύμφωνα με το Παλάτι, οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας δεν χρειάζεται να φορούν καλσόν, όμως τόσο η βασίλισσα Ελισάβετ όσο και η Kate Middleton δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ χωρίς να φορούν nude ή μαύρο καλσόν.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφίες: CNA, Pinterest, Instagram/ @_meghanmarkle_be

Διάβασε ακόμη