Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

8 πράγματα που μαρτυρούν πως δεν αξίζει δεύτερο ραντεβού

Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να δεις έτσι ώστε να μη βγεις δεύτερο ραντεβού μαζί του;

Δεν είναι παράλογο που περιμένουμε από το πρώτο ραντεβού να νιώσουμε το σκίρτημα στην καρδιά, τον έρωτα με την πρώτη ματιά και τις πεταλούδες στο στομάχι καθώς το Hollywood και οι ρομαντικές ταινίες του έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, δημιουργώντας ορισμένες παράλογες προσδοκίες. 

Δεν σημαίνει πως στο πρώτο ραντεβού νομοτελειακά όλα θα πάνε ρολόι καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι φυσιολογικό, χωρίς φυσικά να αποκλείει το ενδεχόμενου του έρωτα με την πρώτη ματιά, αφού όντως υπάρχει. Όμως, αν τύχει και γυρίσεις από τη συνάντησή σας και δεν είσαι σίγουρη αν έχει νόημα να ξαναβγείς μαζί του, τότε οφείλεις να παρατηρήσεις κάποιες κόκκινες γραμμές που εάν εμφανιστούν, τότε καλύτερα εσύ να εξαφανιστείς. Με λίγα λόγια το δεύτερο ραντεβού θα είναι μάταιο, αφού η σχέση φαίνεται εκ προοιμίου πως δεν θα προχωρήσει με τους καλύτερους οιωνούς.

#1. Έχετε διαφορετικούς σκοπούς

Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις από το πρώτο κιόλας ραντεβού τις προθέσεις σου. Ψάχνεις για σχέση ή για κάτι εφήμερο; Κατάλαβε τι είναι αυτό που αναζητά σε εσένα ο άλλος και αν αυτά τα δύο δεν συναντηθούν, τότε καλύτερα να μην συναντηθείτε για δεύτερο ραντεβού κι εσείς. 

#2. Δεν είναι στην ώρα του

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν εννοούμε να μην ξαναβγείς με κάποιον επειδή απλά άργησε στο ραντεβού. Άλλωστε καταλαβαίνεις πως απρόοπτα μπορούν να συμβούν στον καθένα, από το να σου σκάσει το λάστιχο μέχρι να αργήσεις λόγω δουλειάς. Το ζήτημα είναι πώς ο άλλος θα αντιδράσει. Αν δεν απολογηθεί και δείξει πως δεν έγινε και κάτι, τότε φαίνεται πως το ραντεβού σας δεν ήταν και πολύ σημαντικό για τον ίδιο. 

#3. Δεν υπάρχει χημεία

Δεν σημαίνει πως από το πρώτο κιόλας ραντεβού θα εξαφανιστεί η οποιαδήποτε αμηχανία καθώς το άγχος μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα και κατ’ επέκταση να μην είσαι ο εαυτός σου. Από την άλλη, η πρώτη εντύπωση κατά 98% είναι πάντα η σωστή. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν το φλερτ είναι απόν στην κουβέντα σας, όσο και η σύνδεσή σας, τότε μην το προσπαθείς. Δεν θα εμφανιστεί δια μαγείας κάποια στιγμή στο 6ο ραντεβού. 

Διάβασε ακόμη – Φτιάξε τη ψυχολογία σου!

#4. Δεν είστε “εκεί”

Αν καταλάβεις πως το κινητό του είναι πιο σημαντικό από αυτά που του λες ή καταλαβαίνεις πως η προσοχή του αποσπάται από τον κόσμο που περνάει, τότε δεν αξίζει να προχωρήσεις σε δεύτερο ραντεβού. Στην ίδια λογική, αν και εσύ νιώθεις ότι βαριέσαι και το μυαλό σου ταξιδεύει αλλού, τότε ίσως θα έπρεπε να βρίσκεσαι πράγματι κάπου αλλού. 

#5. Ο παράγοντας “πρώην”

Είναι σύνηθες κάποια στιγμή στην κουβέντα σας να εμφανιστεί και ένας πρώην. Είναι απόλυτα φυσιολογικό! Το παράλογο είναι το να μιλάει συνέχεια για μία συγκεκριμένη πρώην και να την αναφέρει πάνω από 5 φορές κατά τη διάρκεια του ραντεβού. Αναμφίβολα, ο κύριος αυτός έχει ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς με την προηγούμενη σχέση του, συνεπώς δεν είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. 

#6. Συμπεριφέρεται με αγένεια

Προφανώς και στο πρώτο ραντεβού όλοι μας “βάζουμε” την καλύτερη συμπεριφορά μας αφού προσπαθούμε να εντυπωσιάσουμε τον απέναντί μας. Αν θέλεις να καταλάβεις το πώς συμπεριφέρεται στην πραγματικότητα, παρατήρησε πώς φέρεται στους γύρω του, στον μπάρμαν του μπαρ ή στον σερβιτόρο του εστιατορίου το οποίο θα επισκεφθείτε. Αν όντως είναι αγενής μαζί τους, να είσαι σίγουρη πως στη συνέχεια της ενδεχόμενης σχέσης σας θα φερθεί άσχημα και σε σένα την ίδια. 

#7. Εκφράζει ζήλια

Δεν είναι κακό ο άλλος να σε ζηλεύει σε φυσιολογικό επίπεδο καθώς με αυτό τον τρόπο σου δείχνει πως ενδιαφέρεται για σένα. Βέβαια, στο πρώτο ραντεβού είναι λίγο τραβηγμένο να παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά, καλά-καλά δε γνωρίζεστε. Από την άλλη, έχε τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά για να καταλάβεις αν σε προηγούμενες σχέσεις παρουσίαζε εκδηλώσεις ζήλιας. 

#8. Έχετε διαφορετικές αξίες

Το να έχετε διαφορετικές απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να ανοίγετε συζητήσεις και να ανταλλάζετε ιδέες, να βλέπετε με λίγα λόγια και την άλλη πλευρά των πραγμάτων. Αν όμως οι επιλογές στη ζωή σας είναι εντελώς διαφορετικές αν π.χ. είσαι φιλόζωη και ο άλλος είναι κυνηγός ή είσαι χορτοφάγος και ο άλλος τρώει το ένα burger μετά το άλλο, οφείλεις να αναρωτηθείς αν μπορείς να είσαι με κάποιον που έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ο οποίος έρχεται σε σύγκρουση με τον δικό σου. 

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη