Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

7 συμβουλές για αεροπορικό ταξίδι με παιδιά

Ο απόλυτος οδηγός για μια ξέγνοιαστη πτήσης.

Της Νατάσας Τούρζας

Έφτασε η ώρα να πραγματοποιήσετε αεροπορικό ταξίδι με τα παιδιά και σε έχει κυριεύσει το άγχος; Η αλήθεια είναι πως ένα οικογενειακό ταξίδι είναι απρόβλεπτο όσον αφορά τη συμπεριφορά των παιδιών μέσα στο αεροπλάνο, ωστόσο με την κατάλληλη προετοιμασία η εμπειρία μπορεί να γίνει ευχάριστη και να την απολαύσουν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ο οδηγός που ακολουθεί θα σου δώσει πρακτικές συμβουλές και θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς σωστά για ένα ξέγνοιαστο ταξίδι.

1. Προγραμματισμός. Η καλή προετοιμασία ξεκινά πριν καν κλείσεις την πτήση. Δώσε προσοχή σε δύο πράγματα. Πρώτον, τα ωράρια και, δεύτερον, τις θέσεις που θα επιλέξεις. Φρόντισε, όσο είναι δυνατόν, το ωρολόγιο πρόγραμμα να λειτουργεί γύρω από την καθημερινή ρουτίνα των παιδιών και φυσικά να κάθεστε όλοι μαζί.

2. Χειραποσκευή. Κάνε καλή προετοιμασία για τα απολύτως απαραίτητα που θα έχεις μαζί σου πάνω στο αεροπλάνο. Μια δεύτερη αλλαξιά για τα παιδιά, μωρομάντηλα, ζακέτες κ.α.

Διάβασε ακόμη – Πως να οργανώσεις την παιδική βαλίτσα διακοπών

3. Βρες τρόπους που θα κρατήσουν τα παιδιά απασχολημένα. Πάρε μερικά καινούρια πράγματα για να τους τα δίνεις σταδιακά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αυτά μπορεί να είναι βιβλία, μπλοκ ζωγραφικής, μικρά παιχνιδάκια κ.ά.

4. Σνάκ. Εφοδιάσου με υγιεινά σνάκ για να μασουλούν, αν πεινάσουν. Αυτό βοηθά και στο ξεβούλωμα των αυτιών τους.

5. Επικοινωνία. Μίλησε από πριν στα παιδιά σου για το ταξίδι. Αν είναι η πρώτη τους φορά, περίγραψε πόσο όμορφη εμπειρία είναι.

Διάβασε ακόμη – 5+1 έξυπνα σνάκ για την παραλία

6. Τρόποι καλής συμπεριφοράς. Παίξτε παιχνίδια ρόλων κάνοντας τους επιβάτες αναπαριστώντας πως βρίσκεστε κατά τη διάρκεια πτήσης. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν και παράλληλα θα μάθουν για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν μέσα στο αεροπλάνο.

7. Βρέφη. Αν ταξιδεύεις με μωρό, μην ξεχάσεις να ζητήσεις συμβουλές από τον παιδίατρο σου.

Instagram: @natty_tourza

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη