Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

7 μυστικά για καλή πέψη

Μάθε πως η καλή πέψη βοηθά τον οργανισμό σου να απορροφά πιο αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά;

Αν θες να έχεις καλή πέψη και να μην σε ταλαιπωρούν φουσκώματα στο έντερο και πρηξίματα, διάβασε -και υιοθέτησε- τις παρακάτω καλές συνήθειες.

Ναι στα μικρά γεύματα

Προτίμησε τα μικρότερα και περισσότερα γεύματα μέσα στη μέρα. Έτσι, θα διευκολύνεις και θα επιταχύνεις την πέψη – και θα νιώθεις χορτάτη για περισσότερες ώρες.

Να μασάς αργά

Μάσα αργά την τροφή σου και κάνε το πολλές φορές – βάλε στόχο τις 30. Αυτό θα βοηθήσει να διασπαστεί πιο εύκολα στην πεπτική οδό.

Κράτα σταθερές ώρες

Προσπάθησε να τρως περίπου την ίδια ώρα. Ένα τακτικό πρόγραμμα διατροφής βοηθά την καλή πέψη και το σώμα σου «μαθαίνει» να είναι σε ετοιμότητα κάποια συγκεκριμένη ώρα.

Πίνε πολύ νερό

Ναι. Πίνε νερό – πολύ. Συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών, ενισχύει την καλή πέψη, σε χορταίνει και τρως μικρότερη μερίδα.

Διάβασε ακόμη: 4 λόγοι για να πίνεις περισσότερο νερό

Μάθε τα προβιοτικά

Βάλε στη διατροφή σου φυσικά προβιοτικά, όπως γιαούρτι, κεφίρ και τουρσί. Αυτά θρέφουν τα καλά βακτήρια του εντέρου και εξασφαλίζουν υγιές πεπτικό.

Κλισέ… αλλά ασκήσου

Yoga και Pilates: Αυτές είναι οι δύο καλύτερες μορφές άσκησης για υγιή λειτουργία του εντέρου. Και οι δύο περιλαμβάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις που κάνουν «εσωτερικό μασάζ» στα όργανα, μεταξύ αυτών και στο έντερο, διευκολύνοντας την κίνησή του.

Ένας καλός ύπνος οδηγεί σε καλή πέψη

Απλά κοιμήσου. Ο καλός ύπνος τη νύχτα βοηθά το σώμα σου να ξεκουραστεί, να αναπλαστεί και να βελτιώσει το μεταβολισμό, ο οποίος συνδέεται άμεσα με την καλή πέψη.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία:istock

 

Διάβασε ακόμη