Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

7 λάθη που κάνεις με το foundation σου και καταστρέφουν το μακιγιάζ σου

Συμβουλές για να πετυχαίνεις πάντα το σωστό αποτέλεσμα.

To καλό foundation δεν θα έπρεπε να φαίνεται σαν foundation. Στην πραγματικότητα, ένα καλό foundation θα πρέπει να σου χαρίζει το εφέ μια αλαβάστρινης επιδερμίδας. Θα πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προβάλλει την καλύτερη εκδοχή της επιδερμίδας σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ταυτόχρονα να είναι αόρατο.

Διάβασε ακόμη – Pixie cuts: 6+1 celebrities που θα σε πείσουν να κόψεις τα μαλλιά σου πολύ κοντά

Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, όταν ένα foundation δεν έχει εφαρμοστεί σωστά ή η σύνθεσή του είναι τέτοια που τελικά το κάνει ορατό, τότε το αποτέλεσμα καταλήγει να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από το επιθυμητό. Μπορεί αυτό να οφείλεται στη γραμμή κάτω από το πιγούνι, σε κάποιον λεκές ή ακόμη και μία μουτζούρα που μπορεί να δημιουργήσει το ίδιο το προϊόν.

Αυτά είναι κάποια από τα “λάθη” που όσοι ξέρουν από μακιγιάζ ανακαλύπτουν στους άλλους από την πρώτη στιγμή. Για να μη πέσεις και εσύ σε αυτή την παγίδα, και βασικά για να καταφέρεις και εσύ να επιτύχεις ένα άκρως επαγγελματικό αποτέλεσμα, αποφασίσαμε να συνοψίσουμε 7 λάθη που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν με το make-up τους. Παρακάτω λοιπόν θα μάθεις 7 απλές και πολύτιμες συμβουλές, που αν ακολουθήσεις θα επιτύχεις και εσύ το εφέ μια αλαβάστρινης επιδερμίδας και ένα απαράμιλλα natural και γεμάτο γοητεία look.

#1. Το πρόσωπο και ο λαιμός σου δεν έχουν την ίδια απόχρωση

Για να την εξισορροπήσεις πες ναι σε κάποιο foundation που ταιριάζει με τον λαιμό σου, και όχι με το πρόσωπό σου. Ο λαιμός έχει την τάση πάντα να είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμος. Εφάρμοσε το foundation στο πρόσωπό σου και στη συνέχεια δούλεψε με το bronzer σου προκειμένου να έρθει στον τόνο που επιθυμείς.

#2. Το να χρησιμοποιείς το λάθος προϊόν για τον τύπο της επιδερμίδας σου

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τον τύπο της επιδερμίδας σου προκειμένου να ξέρεις σε τι προϊόντα να απευθυνθείς. Εάν για παράδειγμα το δέρμα σου είναι ξηρό, τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι κάποιο foundation σε υγρή μορφή. Αντίστοιχα, εάν είναι ξηρό, το foundation σε compact μορφή είναι αυτό που χρειάζεσαι.

#3. Το παρακάνεις

Όσο πιο βαριά η μορφή του foundation, και όσο πιο έντονη η απόχρωσή του, τόσο πιο “ψεύτικο” θα δείχνει το εφέ. Εάν οι ανάγκες της επιδερμίδας σου δεν απαιτούν κάτι τέτοιο, τότε προτίμησε κάποιο προϊόν με ελαφριά σύνθεση και μέτρια κάλυψη. Όσο περισσότερο “αναπνέει” η επιδερμίδα σου από μέσα, τόσο το καλύτερο.

#4. Σημάδια από πινέλα

Εάν χρησιμοποιείς κάποιο φλατ πινέλο για την εφαρμογή του foundation, τότε είναι πολύ πιθανό να αφήσει το σημάδι του, εάν δεν είναι από καλή ποιότητα. Γι’ αυτό το λόγο προτίμησε κάποιο πινέλο kabuki  με το οποίο θα εφαρμόσεις το foundation με κυκλική ροή.

#5. Εμφανείς πόροι

Εάν οι πόροι σου είναι εμφανείς, τότε χρησιμοποίησε κάποιο primer ειδικό για να καλύπτει τους πόρους σου, το οποίο και θα διορθώσει τη βάση σου. Με αυτό τον τρόπο το πρόσωπο σου θα μεταμορφωθεί σε έναν έτοιμο καμβά για να υποδεχθεί το foundation. Το τελικό αποτέλεσμα ύστερα από την εφαρμογή είναι πιθανό να σε συναρπάσει!

#6. Foundation στη γραμμή των μαλλιών σου

Γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σου υπάρχει πάντα ένα κενό που φανερώνει πως φοράς foundation. Γι’ αυτό το λόγο προτίμησε να μη φέρνεις το προϊόν τόσο κοντά σε εκείνο το σημείο.

#7. Αταίριαστο concealer

Αντίστοιχα με την ατέλεια που θέλεις να καλύψεις, πρέπει να χρησιμοποιείς και το σωστό concealer. Όταν καλύπτεις κάποιο σημάδι, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς ένα concealer σε αντίστοιχη απόχρωση με το foundation σου. Διαφορετικά αντί να το καλύψεις θα το τονίσεις. Εάν πάλι έχεις ακμή, προτίμησε να εφαρμόσεις κάποιο color corrector πριν από το foundation σου, προκειμένου να ενισχύσεις την κάλυψή του.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη