Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

7 celebrities που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού

O Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και μια αφορμή για να πάρουμε δύναμη από αυτές που τον ξεπέρασαν.

Ο καρκίνος μαστού, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αποτελεί τη συνηθέστερη κακοήθεια στις γυναίκες. Η πιθανότητα να νοσήσει μία γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της είναι περίπου 13%, δηλαδή μία στις οκτώ γυναίκες θα προσβληθεί από την πάθηση, με την στατιστική πιθανότητα να αυξάνεται καθώς εκείνη μεγαλώνει. Ωστόσο, η πλειοψηφία των διαγνώσεων αφορούν τα πρώιμα στάδια της ασθένειας με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ίαση σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%.

Αυτές οι διάσημες γυναίκες είναι ανάμεσα σε εκείνες που έζησαν την αγωνία μιας θετικής διάγνωσης, πάλεψαν με τον καρκίνο και κατάφεραν να τον ξεπεράσουν, μεταφέροντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε όλες μας:

Διάβασε ακομη – Celebrity Crush: 10 διάσημοι που αποκάλυψαν ότι τους αρέσει κάποιος άλλος celebrity

Christina Applegate: Η ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους όταν ήταν 36 ετών, τον Απρίλιο του 2008.

Sheryl Crow: Η τραγουδίστρια διαγνώστηκε με καρκίνο σε αρχικό στάδιο το 2006 και το αντιμετώπισε με ακτινοβολία.

Rita Wilson: Τον Απρίλιο του 2015, η σύζυγος του Tom Hanks αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι έκανε διπλή μαστεκτομή.

Guiliana Rancic: Η παρουσιάστρια του E! News διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Οκτώμβριο του 2011 σε ηλικία μόλις 36 ετών. Αυτό δεν την σταμάτησε από το να γίνει μητέρα αφού μετά τη διπλή μαστεκτομή απέκτησε ένα γιο το 2012.  

Julia Louis-Dreyfus: Τον Σεπτέμβριο του 2017, η ηθοποιός ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι έχει καρκίνο του μαστού.

Cynthia Nixon: Η Μiranda του Sex&The City εκδήλωσε την ασθένεια το 2006.

Kylie Minogue: Η τραγουδίστρια ήταν σε παγκόσμια περιοδεία το 2005 όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο του μαστού. Ήταν 36 ετών. Μετά από μαστεκτομή και χημειοθεραπεία είναι έκτοτε απόλυτα υγιής.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη