Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

H Μαριλένα Κωνσταντίνου προτείνει τα αγαπημένα της μπισκότα Mr.P The cookie boy

Η ζαχαροπλαστική, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες της αγάπες, και ούσα μαμά, η Μαριλένα Κωνσταντίνου δημιούργησε μια εύκολη συνταγή για νόστιμα μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κακάο.

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά Για 25-30 μπισκότα

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • 200 γρ. μέλι
  • 2 κ.σ. κακάο
  • φυστίκια σπασμένα ή chopped
  • αποξηραμένα φρούτα (προαιρετικά)

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠOΛ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ το αλεύρι, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο.

ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΜΑΣ τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι το μείγμα να θυμίζει ψίχουλα ψωμιού. Έπειτα, προσθέτουμε τη βανίλια και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ (αν χρειάζεται) και άλλο αλεύρι, μέχρι να μην κολλά το μείγμα στα χέρια μας. Τέλος προσθέτουμε αποξηραμένα φρούτα, αν θέλουμε.

ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ σε κύλινδρο, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στη κατάψυξη για 10-15 λεπτά. Έπειτα το κόβουμε (σε πάχος περίπου 1 εκ.) και ψήνουμε στους 170οC για 10-15 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.

ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ για λίγο να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.

Tip: Μπορούμε να φτιάξουμε περισσότερη ζύμη, και όταν θα θέλουμε φρεσκοψημένα μπισκότα, την βγάζουμε απ’ την κατάψυξη για 10 λεπτά και τα ψήνουμε.

Cooking with Love/Madame Figaro

 

 

Διάβασε ακόμη