Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

6 τροφές που “γερνάνε”

Για λαμπερή και νεανική εμφάνιση πρέπει να πεις  “όχι” σε αυτές τις τροφές.

Μπορεί να ακολουθείς μια σωστή ρουτίνα όσον αφορά στην περιποίησή σου, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να έχεις λαμπερή επιδερμίδα και υγιή εμφάνιση. Ζωτικής σημασίας είναι και το είδος της διατροφής που ακολουθείς. Και ναι, υπάρχουν τροφές που μπορούν να επιταχύνουν την διαδικασία γήρανσης. Ποιες είναι και πώς το καταφέρνουν; Μάθε τι πρέπει να διαχειριστείς για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αλάτι

Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα, κατάσταση που σε κάνει να νιώθεις κόπωση και να δείχνεις κουρασμένη και χωρίς ενέργεια. Παράλληλα, η μεγάλη κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας διαφόρων φύσεων, όπως πίεση ή πρόβλημα στο συκώτι.

Ζάχαρη

Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες αλλαγές στην εμφάνισή σου. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι σου προσθέτει περιττά κιλά, αλλά η ζάχαρη προσκολλάται στο κολλαγόνο κάνοντας την επιδερμίδα σου άκαμπτη και σκληρή, με αποτέλεσμα περισσότερες ρυτίδες και γερασμένη όψη. Διάβασε κι εδώ τι κάνει η (πολλή) ζάχαρη στο σώμα σου.

Aλκοόλ

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αφυδατώνει το σώμα, με άμεσο αποτέλεσμα την απόκτηση μίας εξαντλημένης όψης. Και οι αρνητικές επιπτώσεις δεν τελειώνουν εκεί, αφού προκαλεί επίσης διαταραχές στον ύπνο, κάτι που βοηθά στην ανάπτυξη ρυτίδων.

Κόκκινο κρέας

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κόκκινου κρέατος όχι μόνο κόβει χρόνια ζωής, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας καρδιοπαθειών και καρκίνου, αλλά χαλάει και το δέρμα μας. Τα υψηλά επίπεδα σιδήρου που εντοπίζονται στο κόκκινο κρέας φαίνεται να είναι εκείνα που, μεταξύ άλλων, το ενοχοποιούν.

Υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη

Οι τροφές αυτές καταστρέφουν το κολλαγόνο σου, που αποτελεί και το βασικό συστατικό που χαρίζει στην εμφάνισή σου τη λάμψη και στην επιδερμίδα σου την κατάλληλη ελαστικότητα. Οι εν λόγω τροφές διασπώνται δύσκολα από τον οργανισμό σου, διαδικασία που τελικά καταστρέφει το κολλαγόνο του σώματός σου.

Αναψυκτικά – ενεργειακά ποτά

Τα αναψυκτικά περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών που καταστρέφουν τη υγιή όψη του σώματός σου, προκαλώντας τα αντίστοιχα αποτελέσματα με εκείνα της ζάχαρης. Από την άλλη, τα ενεργειακά ποτά διαβρώνουν και κιτρινίζουν τα δόντια σου με την οξύτητά τους (μάλιστα, 8 φορές περισσότερο από ότι τα αναψυκτικά!).

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη