Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

5+1 τρόποι να βελτιώσεις τη σχέση σου, σύμφωνα με τον ψυχoλόγο

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, σου δίνει συμβουλές για το πώς να ενισχύσεις τη σύνδεση με τον σύντροφο σου.

Το τι ονειρεύεται ο κάθε άνθρωπος στην ζωη, είναι να βρει το άλλο του μισό και να έχει μια υγιή σχέση με ψυχική ηρεμία και ευτυχία. Διαφωνίες θα υπάρξουν, απλά να είναι διαχειρίζονται με αγάπη και σεβασμό.

Κάθε ζευγάρι διαμορφώνει μόνο του την καθημερινότητά του και όταν η ψυχολογική και η σωματική κατάσταση του καθενός είναι σε υγιή επίπεδα τότε όλα κυλάνε αρμονικά με αμοιβαίο σεβασμό, κατανόηση και αγάπη.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι 6 τρόποι, που θα σε οδηγήσουν σε μια υγιής και ευτυχισμένη σχέση:

Διάβασε ακόμη – Chakras: Ποια είναι τα 7 ενεργειακά κέντρα και πώς ενεργοποιούνται;

1. Να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου μαζί του/της

Πολλές φορές στις σχέσεις, συμβαίνει να περιμένουμε από τον σύντροφο μας να καταλάβει τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα μας, τις επιθυμίες μας. Είναι δική σου ευθύνη να μοιράζεσαι μαζί του/της τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, τα θέλω σου.  Βοήθησε τον/την σύντροφο σου να καταλάβει  τι αισθάνεσαι και με αυτόν τον τρόπο θα έρθετε πιο κοντά και η σχέση σας θα δυναμώνει.

2. Κατέγραψε στο ημερολόγιο τις σκέψεις σου πριν τις συζητήσεις με τον σύντροφο σου

Αντιμετωπίζοντας προβλήματα καταλήγουμε κάποτε σε εκνευρισμό τον οποίο ως συνήθως βγάζουμε προς τον/ην σύντροφό μας. Κατάγραψε τις σκέψεις σου, επεξεργάσου και κατανόησε τα συναισθήματα σου πριν τα εξωτερικεύσεις αρνητικά. Με αυτό το τρόπο πιο ήρεμα θα αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε κατάσταση χωρίς άδικες προστριβές.

3. Μην κατηγορείς στους φίλους σου τον σύντροφό σου

Μην μιλάς αρνητικά για το σύντροφό σου μετά από κάποια παρεξήγηση, και ειδικά όταν δεν είναι παρόν για να υπερασπιστεί τον εαυτό του/της. Η επικοινωνία είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας, οπότε καλό θα ήταν  προτού μιλήσεις για τα παράπονα σου με τους φίλους σου, να έχεις κάνει πρώτα μια απευθείας συζήτηση με τον σύντροφο σου.

4. Μην κρίνεις συνεχώς τον σύντροφο σου

Μην βρίσκεις την κάθε ευκαιρία για να κάνεις παρατήρηση στον σύντροφό σου για κάτι λάθος που έκανε. Δεν αρέσουν σε κανένα οι συνεχείς παρατηρήσεις.

5. Βρες χρόνο για εσένα

Κάθε εβδομάδα διευθετήστε μια έξοδο οι δυο σας η με ένα φιλικό σας ζευγάρι, το οποίο περνάτε ωραία μαζί τους. Έτσι θα περάσετε όμορφα και μεταξύ σας αλλά και με τους φίλους σας.

6. Κανείς δεν είναι τέλειος 

Αυτό είναι γεγονός. Το μυστικό είναι να αποδέχεσαι τα μειονεκτήματα του συντρόφου σου και να μην προσπαθείς να τον αλλάξεις.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη