Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

5 βιβλία για να απολαύσεις τις γιορτές

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το περάσεις τις γιορτές των Χριστουγέννων παρέα με ένα καλό βιβλίο.

«Γη της Επαγγελίας» Barack Obama

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέα του βιβλίο. Σε αυτό εξηγεί πώς προσπάθησε να προσφέρει «μια έντιμη αφήγηση» της προεδρίας του και έναν στοχασμό πάνω «στο πώς μπορεί κανείς να κατευνάζει τις εντάσεις και να ενεργεί με τρόπο, ώστε η δημοκρατία να λειτουργεί για όλους».

«Τρεις Σκάλες Ιστορία» Σταύρος Χριστοδούλου

Με τις ανεπούλωτες πληγές της κυπριακής τραγωδίας του 1974… καταπιάνεται στο τρίτο του κατά σειρά βιβλίο ο Σταύρος Χριστοδούλου. Ο συγγραφέας αφηγείται μια «μικρή» ανθρώπινη ιστορία, εγκιβωτισμένη στη «μεγάλη» -και ανείπωτη- Ιστορία, όπου η μνήμη αλέθεται ανάμεσα στις μυλόπετρες του χρέους και του χρόνου.

«Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου» Αύγουτος Κορτώ

Ο γνωστός συγγραφέας και μεταφραστής, σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση, μιλάει για το προσωπικό του βίωμα, την κατάθλιψη. Μοιράζεται μαζί μας την πεποίθησή του ότι «είμαστε φτιαγμένοι για καλύτερες μέρες». Και εξηγεί πώς μπορείς να βγεις νικητής από αυτόν τον φαινομενικά άνισο αγώνα.

«Μόνο αν μυρίζει αίμα» Stephen King

Μια συλλογή με τέσσερις ανέκδοτες νουβέλες του Stephen King, που θα συνεπάρουν τους φανατικούς αναγνώστες του ενώ παράλληλα θα αποτελέσουν ιδανικό ξεκίνημα για όσους τώρα μυούνται στη γραφή του. Αυτές οι νουβέλες αποκαλύπτουν για μία ακόμα φορά το ασύλληπτο εύρος του συγγραφέα, καθώς και την ικανότητά του να ελίσσεται σε διάφορες λογοτεχνικές φόρμες.

«Πείραμα μνήμης» Sebastian Fitzek

Ο Μαρκ Λούκας είναι συντετριμμένος από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη σύζυγο και στο αγέννητο παιδί του. Το μόνο που μπορεί να τον λυτρώσει είναι να διαγράψει τη μνήμη του. Μέχρι τη βραδιά που επιστρέφοντας σπίτι διαπιστώνει ότι το κλειδί του δεν ταιριάζει στην κλειδαριά, η σύζυγός του είναι ζωντανή, υγιής και έγκυος – και… δεν τον αναγνωρίζει.

Φωτογραφία: Unsplash

Διάβασε ακόμη