Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

5 βιβλία για φθινοπωρινά απογεύματα

Φαντάσου το σκηνικό: Απόγευμα. Έξω να βρέχει κι εσύ να είσαι στον καναπέ, με κουβέρτα, ζεστό καφέ και συντροφιά ένα καλό βιβλίο.

«Finding Freedom-Βρίσκοντας την Ελευθερία: Χάρι και Μέγκαν» Omid Scobie & Carolyn Durand

Η πολυαναμενόμενη βιογραφία του πριγκιπικού ζεύγους, που έκανε όλο τον πλανήτη να παραμιλά με την απόφασή τους να εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους προνόμια. Tο βιβλίο των Omid Scobie και Carolyn Durand αποκαλύπτει αποκλειστικές πληροφορίες για το ειδύλλιό τους, αλλά και για τις προκλήσεις, που αντιμετώπισαν στον θεσμό της μοναρχίας.

«Μακρύ πέταλο από θάλασσα» Ιζαμπέλ Αλιέντε

Μια ιστορία αγάπης ξεδιπλώνεται κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου, η οποία ξεκινά στο πλοίο Winnipeg, και καταλήγει στη Χιλή, όπου θα βιώσει ακόμη έναν εμφύλιο. Οι ήρωες της Αλιέντε πορεύονται στον 20ό αιώνα ανακαλύπτοντας ότι στη ζωή, κάποιες φορές, το δύσκολο δεν είναι να φύγεις αλλά να γυρίσεις.

«Η απατηλή ζωή των ενηλίκων» Έλενα Φεράντε

Στο νέο βιβλίο της Έλενα Φεράντε, η έφηβη Τζοβάννα αναζητά ένα νέο πρόσωπο, ακροβατώντας ανάµεσα σε δύο γειτονιές της Νάπολης, την εκλεπτυσμένη και την αχαλίνωτη, οι οποίες φοβούνται και απεχθάνονται η µία την άλλη, αλλά και στις δύο κυλάει το ίδιο αίμα.

«Ο βασιλιάς της» Χ. Α. Χωμενίδης

Ο Μενέλαος διηγείται με τη δική του ματιά την ιστορία της Ωραίας Ελένης δίνοντας έμφαση στα χρόνια πριν από τον Τρωικό Πόλεμο σε μια ανθρώπινη εξομολόγηση.

«Η Διερμηνέας» Annette Hess

Η ζωή της Εύα Μπρουνς αλλάζει όταν καλείται να εργαστεί ως διερμηνέας και μεταφράστρια σε μια δίκη για Γερμανούς αξιωματούχους που εργάστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Μεταφράζοντας τις καταθέσεις, η Εύα έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το τρομερό παρελθόν της πατρίδας της.

Διάβασε ακόμη