Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Πώς μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου στις διακοπές

Οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία για να χτίσεις μια διαφορετική καθημερινότητα.

Οι μέρες των διακοπών είναι οι ιδανικές για να αλλάξεις τη ζωή σου κι αυτό γιατί έχεις όλο τον χρόνο να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και να σκεφτείς τι πραγματικά δεν πάει καλά με την καθημερινότητά σου.

Υιοθέτησε λοιπόν νέες πρακτικές στις διακοπές σου και να σε βοηθήσουν ως προς την αλλαγή που θέλεις να δεις να πραγματοποιείται στη ζωή σου. 

  1. Ξεκίνα το διαλογισμό 

Σίγουρα έχεις ακούσει/διαβάσει/συζητήσει για το διαλογισμό και το πόσο ωφελεί την ψυχοσύνθεσή σου. Παρόλα αυτά δεν έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής να βρεις μερικά λεπτά μέσα στη μέρα (ιδανικά τις πρωινές ώρες) προκειμένου να καθαρίσεις το μυαλό σου από τα άγχη της καθημερινότητας και να το αφήσεις να ταξιδέψει. Οι καλοκαιρινές μέρες χαλάρωσης είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις να διαλογίζεσαι και να απολαύσεις τα οφέλη. Αν καταφέρεις να εντάξεις το διαλογισμό στο πρόγραμμα των διακοπών σου, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα καταλήξει να γίνει η αγαπημένη σου καθημερινή συνήθεια και θα συμβάλλει στο να αλλάξεις οτιδήποτε δεν σε ικανοποιεί στη ζωή σου. 

2. Είναι ώρα να λάμψεις

Ποια γυναίκα δεν θέλει να νιώθει όμορφη; Και μπορεί η ομορφιά να πηγάζει από μέσα μας, ωστόσο οι ημέρες χαλάρωσης που θα περάσεις είναι οι ιδανικές για να ”επενδύσεις” στην περιποίησή σου. Αφιέρωσε κάποια λεπτά μέσα στη μέρα προκειμένου να κάνεις μια μάσκα προσώπου ή να περιποιηθείς τα μαλλιά σου. Η περιποίηση θα γίνει η ρουτίνα των διακοπών σου και θα εξελιχθεί σε μια μαγική καθημερινή συνήθεια.

3. Πες αντίο στο κινητό σου και καλωσόρισε την παραδοσιακή κάμερα

Οκ καταλαβαίνουμε πως θέλεις να μοιραστείς τα στιγμιότυπα των διακοπών σου με τους διαδικτυακούς σου φίλους, αυτό όμως δεν σε αποτοξινώνει καθόλου από τα social media. Πίστεψε μας χρειάζεσαι λίγο χρόνο αποχής για να χτίσεις τις αναμνήσεις των όμορφων αυτών ημερών χωρίς να μένεις κολλημένη στην οθόνη ενός κινητού διαβάζοντας τα notification. Παρόλα αυτά επειδή κατανοούμε ότι θέλεις να απαθανατίσεις ορισμένες στιγμές πάρε μαζί μου μια παραδοσιακή βιντεοκάμερα. Συνηθίζοντας την απουσία του κινητού σου οι μέρες σου θα αποκτήσουν άλλο ενδιαφέρον και η κοινωνικότητά σου θα εκτοξευθεί. Το ίδιο θα συμβεί και μετά το πέρας των χαλαρών καλοκαιρινών ημερών. 

4. Οργάνωσε το επόμενο ταξίδι σου

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βελτιώσεις απλά την ποιότητα ζωής σου αλλά και την καθημερινότητά σου, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι οργανώνοντας ένα ταξίδι αρκετό καιρό νωρίτερα, οι μέρες που περνάμε μέχρι αυτό να πραγματοποιηθεί είναι ευτυχέστερες. Ιδανικό θα ήταν λοιπόν, λίγο πριν τελειώσουν οι μέρες της άδειας σου να κλείσεις το επόμενο ταξίδι σου και να αρχίσεις να αναζητάς όλα αυτά που επιθυμείς να κάνεις στο νέο προορισμό. 

5. Ξεκίνησε να γράφεις ένα ημερολόγιο

Το να αποτυπώνεις στο χαρτί τις όμορφες εμπειρίες σου αλλά και τις ανησυχίες σου σε χαλαρώνει και σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια. Είναι μια εξαιρετική συνήθεια που θα ήταν αρκετά χρήσιμο να μπορέσεις να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Για να γίνει αυτό εφικτό σου προτείνουμε να ξεκινήσεις να γράφεις στις διακοπές. Άλλωστε είναι τόσες οι όμορφες στιγμές που θα βιώσεις που σίγουρα θα θέλεις με κάποιον τρόπο να αποτυπώσεις τα συναισθήματά σου. 

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη