Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

5 tips που θα σου ανεβάσουν τη διάθεση

Ξεκίνα την ημέρα σου με θετική ενέργεια και δες την καθημερινότητα σου να αλλάζει.

Είχες μία κακή ημέρα; Δεν βρήκες να παρκάρεις; Άργησες στο meeting; Ο σκύλος λέρωσε το χαλί; Σίγουρα, η σύγχρονη ζωή δεν είναι πάντα τόσο ιδανικά φτιαγμένη για να σε διευκολύνει. Σύμφωνα με την εξελικτική θεωρία και την ψυχολογία αυτής, οι άνθρωποι πολλές χιλιάδες χρόνια πριν εξελίσσονταν μέσω φυσικών δραστηριοτήτων σε γκρουπ στη φύση. Πώς μπορούμε να το μεταφράσουμε στο σήμερα;

Αρκούν 5 πράγματα που θα δώσουν στη μέρα σου μία πιο θετική χροιά και θα αποβάλλουν το άγχος από την καθημερινότητα σου, “αγκαλιάζοντας” την εξελικτική διαδικασία:

Διάβασε ακόμη – Self-love: Οι 5 καλύτερες ασκήσεις ευτυχίας για να δοκιμάσεις από σήμερα

Έλα σε επαφή με τη φύση

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγες στη δουλειά με τα πόδια ή πρόσεξες τα σχέδια που σχηματίζουν τα σύννεφα; Ακόμα κι αν βρέχει, βρες χρόνο να έρθεις σε επαφή με τη φύση και θα δεις πως θα σου φτιάξει η διάθεση.

Μίλησε στο τηλέφωνο με κάποιο συγγενή

Όπως οι άνθρωποι στο παρελθόν περνούσαν όλη τους τη μέρα περιτριγυρισμένοι από μέλη της οικογένειάς τους, έτσι κι εσύ μπορείς να βρεις λίγο χρόνο να αφιερώσεις στον αδερφό σου ή στην ξαδέρφη σου που έχεις καιρό να ακούσεις νέα τους. Δεν θα το μετανιώσεις!

Κάνε αποχή από το κινητό σου τουλάχιστον 1 ώρα

Το ότι τα κινητά δεν υπήρχαν απαρχής κόσμου νομίζουμε πως είναι κατανοητό. Προσπάθησε να αφήσεις το κινητό σου από τα χέρια σου για τουλάχιστον 1 ώρα και θα δεις πως θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα.

Δείξε την αγάπη σου στους αγαπημένους σου

Το θεωρούμε δεδομένο και όμως πρέπει να εκφράζεται συχνά. Δείξε την αγάπη σου στον σύντροφό σου, στον φίλο σου, στη μαμά σου, στο κατοικίδιό σου είτε με ένα μικρό μήνυμα, είτε ένα τηλέφωνο, ένα μπουκέτο λουλούδια ή ένα φιλί.

Κάνε κάτι δημιουργικό και μοιράσου το

Η δημιουργία αποτελεί την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους γι’αυτό προσπάθησε να απασχοληθείς με δημιουργικές δραστηριότητες, μοιράζοντας στο τέλος αυτό που έφτιαξες με κάποιον αγαπημένο σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σταματήσετε να βρίσκεστε σε επαφή, ενώ το μυαλό σου θα ταξιδεύει μακριά από τα άγχη και τις αρνητικές σκέψεις.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη