Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

5 συμπληρώματα διατροφής που χρειάζεσαι (πραγματικά) για υγεία και ευεξία

Περιέχουν ευεργετικά στοιχεία για τον οργανισμό σου.

Εδώ και μερικά χρόνια, τα θέματα υγείας και ευεξίας άρχισαν (ευτυχώς) να αφορούν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Η σωστή διατροφή, η άσκηση και η πνευματική χαλάρωση έγιναν μέρος της καθημερινότητας μας με τα συμπληρώματα διατροφής να έχουν καθοριστικό ρόλο στο νέο lifestyle.

Και σίγουρα ένα από τα ερωτήματα που τίθενται είναι ποιο από αυτά θα έχει δραστικά οφέλη για τον οργανισμό σου και με ποια από αυτά πρέπει να ξεκινήσεις.

Ποιο κάτω θα βρεις τα πέντε συμπληρώματα διατροφής  τα οποία είναι απαραίτητα.

Βιταμίνη C για το ανοσοποιητικό σύστημα

Ενισχύει και προστατεύει τον οργανισμό από το κρυολόγημα και τον βήχα, διατηρώντας υγιές το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βιταμίνη D για τα οστά και το μυαλό

Αν και υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια στην Κύπρο, πολλοί δεν αντλούν αρκετές ποσότητες βιταμίνης D ακόμη και το καλοκαίρι με αποτέλεσμα τα συμπληρώματα να είναι απαραίτητα.

Η βιταμίνη D λοιπόν είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την ενίσχυση των οστών αλλά και των δοντιών. Επιπλέον είναι σημαντική για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου

Μαγνήσιο για το στρες και τη μυϊκή ένταση

Βοηθά τους μύες να χαλαρώνουν και συμβάλλει στη χαλάρωση σώματος και μυαλού. Όταν είμαστε στρεσαρισμένοι χάνουμε μεγάλες ποσότητες μαγνησίου από τον οργανισμό μας. Συνδυάζοντας το μαγνήσιο με το διαλογισμό και το  μασάζ βοηθάς τον οργανισμό σου να βρει την ισορροπία.

Ψευδάργυρος για healing

Bοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις θεραπεύοντας πληγές και μώλωπες. Ο χαμηλός ψευδάργυρος μεταφράζεται σε κακό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Βιταμίνη Β για ενέργεια

Αυτό το group βιταμινών περιλαμβανομένων των B1, B2, B3, B5, B6 και B12 επιδρούν σαν μια ενεργειακή ομάδα  και είναι ζωτικής σημασία για τη σταθερότητα του σακχάρου στο αίμα, το μεταβολισμό και την αποτοξίνωση.

Διάβασε ακόμη