Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

5 σημαντικά οφέλη που σου προσφέρει ο καφές

H Κλινική Διαιτολόγος / Διατροφολόγος, Ξένια Κορομία σου εξηγεί γιατί μπορείς να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τον καφέ σου χωρίς τύψεις.

Είσαι από αυτές που ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι πριν να ξεκινήσεις την μέρα σου; Έχεις κανονίσει άπειρες εξόδους για καφεδάκι και catch up με τις κολλητές σου;

Πάμε να δούμε 5 σημαντικά οφέλη που σου προσφέρει η αγαπημένη σου συνήθεια έτσι ώστε να συνεχίσεις να την απολαμβάνεις χωρίς τύψεις:

Διάβασε ακόμη – Zero food waste: 4 απλά tips για να μην πετάς το φαγητό σου

#1. Διεγείρει και τονώνει
Αυτό είναι αυτονόητο αλλά αξίζει να το ξαναπούμε: ο καφές είναι ιδανικός για να αυξήσει την επαγρύπνησηκαι τις πνευματικές επιδόσεις.

#2. Μπορεί να βελτιώσει την αθλητική απόδοση
Η καφεΐνη είναι ένα καλά μελετημένο, φυσικό διεγερτικό που μπορεί να ενισχύσει τις αθλητικές επιδόσεις.

#3. Έχει θετική επίδραση στη νόσο Alzheimer και Parkinson
Τα αντιοξειδωτικά στον καφέ συμβάλλουν στην πρόληψη και προστασία των εγκεφαλικών κυττάρων από βλάβες (ακυρώνοντας στην ουσία την επίδραση των ελεύθερων ριζών στο σώμα). Επιπρόσθετα, η καθημερινή πρόσληψη καφέ βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία με την ενίσχυση της δραστικότητας των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.

Διάβασε ακόμη – 5 απλοί τρόποι για να βελτιώσεις την λειτουργία του εντέρου

#4. Έχει αντιοξειδωτική δράση
Στον καφέ έχουν ανιχνευθεί εκατοντάδες ουσίες που έχουν χαρακτηριστεί ως αντιοξειδωτικά. Η καθημερινή πρόσληψη αντιοξειδωτικών μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων.

#5. Έχει προστατευτική δράση στην εμφάνιση διαβήτη τύπου 2
Η κατανάλωση καφέ έχει συσχετιστεί με ένα σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Η συνιστώμενη ποσότητα καφεΐνης είναι 400mgr/ημ. Μην ξεχνάς να συνυπολογίζεις την καφεΐνη που υπάρχει στα υπόλοιπα προϊόντα όπως στο τσάι, κακάο, σοκολάτα και ενεργειακά ποτά.

ΠΡΟΣΟΧΗ στα άτομα που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και διαταραχές ύπνου.

Ευχαριστίες στην Ξένια Κορομία, κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο BSC, MSC, τηλ.: 99150064, Email: [email protected], Facebook: Κλινική Διαιτολόγος & Διατροφολόγος- Ξένια Κορομία

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη