Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

5 must-know skincare tips που θα κάνουν τη διαφορά στην επιδερμίδα σου

Oι συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις για να αλλάξεις την υγεία της επιδερμίδας σου.

Όλες μας θα θαυμάσουμε μια γυναίκα με υγιή, λαμπερή επιδερμίδα αλλά γνωρίζουμε ποιο είναι το κόστος πίσω από μια αψεγάδιαστη όψη; Και δεν αναφερόμαστε στις κρέμες και σε όλα τα προϊόντα που εφαρμόζει για να αποκτήσει αυτή την ονειρική επιδερμίδα που όλες μας θα θέλαμε – δεν μιλάμε καν για την τιμή τους. Απεναντίας, αναφερόμαστε στο “κόστος” που συνεπάγεται η πιστή τήρηση ορισμένων συνηθειών που πολλές από εμάς ξεχνάμε – και αυτές οι συνήθειες είναι δωρεάν.

Διάβασε ακόμη – Η Κάλια Ελευθερίου με το χρώμα της σκιάς ματιών που θα φοράμε το καλοκαίρι

Ποια είναι τα skincare tips που θα κάνουν τη διαφορά στην επιδερμίδα σου και κοστίζουν 0 ευρώ;

#1. Κλισέ αλλά ναι, το να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα έχει σημασία για να διατηρείται ενυδατωμένη η επιδερμίδα σου εκ των έσω. Διαφορετικά, είναι πιθανόν να παρατηρείς μια ακαθόριστη θαμπάδα ή αφυδατωμένη όψη, με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο έντονες (ή και να δημιουργούνται) λεπτές γραμμές.

Διάβασε ακόμη – Η Άννα Χατζηγρηγορίου σου δίνει inspo για ένα λαμπερό wedding guest make-up look

#2. “Είμαστε ό,τι τρώμε” λέει η γνωστή ρήση και με αυτήν συμφωνούν και πολλοί δερματολόγοι. Η ζάχαρη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και κάθε λογής junk food μπορεί να επηρεάσουν έμμεσα την κατάσταση της επιδερμίδας σου. Αν τώρα συνδυαστεί με την έλλειψη νερού (#1), τόσο το χειρότερο.

#3. Περιόρισε την έκθεση στον ήλιο. Μια συμβουλή ισάξια με αυτή του να φοράς αντηλιακό κάθε μέρα, όλο τον χρόνο. Καλό είναι να αποφεύγεις τον ήλιο όσο μπορείς περισσότερο, ή τουλάχιστον να προφυλάσσεσαι και με καπέλο – γυαλιά ηλίου – ομπρέλα. Τέλος, προτείνουμε να περιορίσεις και την ηλιοθεραπεία, ειδικά στο πρόσωπο.

#4. Όταν ακουμπάς τα χέρια σου στο πρόσωπο, σιγουρέψου ότι είναι καθαρά. Βασικά, προσπάθησε να μην τα ακουμπάς καθόλου όσο είσαι εκτός σπιτιού και δεν έχεις πρόσβαση σε μπάνιο ή σε κάποιο αντισηπτικό. Αν η κίνηση αυτή γίνεται ασυναίσθητα μέσα στη μέρα, προσπάθησε να την κόψεις καθώς τα περισσότερα μικρόβια μεταφέρονται στο πρόσωπό μας με τα χέρια (ή το κινητό), πράγμα που μπορεί να φράξει τους πόρους και να δημιουργήσει σπυράκια ή ακμή.

Φυσικά, είναι περιττό να πούμε ότι δεν πρέπει να σπας τα σπυράκια σου με στόχο να τα εξαφανίσεις, καθώς μόνο αυτό δεν θα πετύχεις. Αντίθετα, όταν πειράζουμε ένα σπυράκι και το σπάμε πριν την ώρα του, υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης της περιοχής με ενδεχόμενο αποτέλεσμα να καθυστερήσεις την επούλωσή του, να γεμίσεις κι άλλα σπυράκια καθώς και να μείνει σημάδι.

#5. Άλλαζε μαξιλαροθήκες κάθε βδομάδα. Είναι μια συνήθεια που οφείλουμε να ακολουθούμε πιστά καθώς στην μαξιλαροθήκη συγκεντρώνονται βακτήρια, μικρόβια και σκόνη από τα μαλλιά μας και τον αέρα, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται στο πρόσωπό μας ενώ κοιμόμαστε.

Πηγή: missbloom.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη