Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

5 λόγοι για να βάλεις το γκρέιπφρουτ στη διατροφή σου

Η τακτική κατανάλωση γκρέιπφρουτ είναι ευεργετική για το ανοσοποιητικό σύστημα και η Κλινική Διαιτολόγος / Διατροφολόγος, Ξένια Κορομία εξηγεί τους λόγους.

Το γκρέιπφρουτ είναι ένα φρούτο η κατανάλωση του οποίου μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας πολλαπλά οφέλη. Το συγκεκριμένο είδος εσπεριδοειδούς μπορεί να συνεισφέρει σε πολλούς τομείς όπως είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η καλή υγεία της καρδιάς, η πρόληψη του διαβήτη και η αποφυγή της συσσώρευσης λίπους στις αρτηρίες. Η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες του προσδίδει όλες αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες.

Διάβασε ακόμη – Μανιτάρια: H πρωτεΐνη της νηστείας και της χορτοφαγίας

Πέντε από τις πιο σημαντικές είναι οι πιο κάτω:

- Advertisement -

1. Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδίας
Μειώνει τους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθειες, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη. Είναι πλούσια πηγή καλίου, ενός σημαντικού μετάλλου για τον ανθρώπινο οργανισμό, η επαρκής πρόσληψη του οποίου σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος και θανάτων από καρδιακές νόσους.

2. Κάνει καλό στην όραση
Οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του γκρέιπφρουτ σχετίζονται και με την περιεκτικότητα του σε λουτεΐνη. Κάποιες από τις ευεργετικές του επιπτώσεις φαίνεται ότι είναι η βελτίωση ή και η αποτροπή της ωχράς κηλίδας καθώς επίσης και η προστασία των ματιών από το μπλε φως.

3. Ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης και την όρεξη
Η κατανάλωση γκρέιπφρουτ, συμβάλλει στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη, καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ινών προάγει το αίσθημα της πληρότητας καθώς οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν το ρυθμό με τον οποίο αδειάζει το στομάχι.

- Advertisement -

Διάβασε ακόμη – Σπιρουλίνα: Η υπερτροφή με τα σημαντικά για τον οργανισμό μας οφέλη

4. Ενυδάτωση
Καθώς το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του φρούτου, είναι φυσικό να προσφέρει ενυδάτωση.

5. Ισχυρό αντιοξειδωτικό και ενισχύει το ανοσοποιητικό
Το γκρέιπφρουτ είναι μία καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και στην καταπολέμηση των βλαβών που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Επίσης, είναι μία καλή πηγή βιταμινών Α, C και E, οι οποίες συνεργάζονται για να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ευχαριστίες στην Ξένια Κορομία, κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο BSC, MSC, τηλ.: 99150064, Email: [email protected], Facebook: Κλινική Διαιτολόγος & Διατροφολόγος- Ξένια Κορομία

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη