5 καλοί λόγοι για να συγκατοικήσεις με το σύντροφο σου

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Κωνσταντίνα Χρίστου εξηγεί κάποιους καλούς λόγους για να πεις “ναι” στην συγκατοίκηση με τον αγαπημένο σου.

Η συμβίωση με το σύντροφο σου είναι μια σοβαρή απόφαση για τη ζωή σου. Στο παρακάτω άρθρο μπορεί να βρεις κάποιους καλούς λόγους που να οδηγούν στην απόφαση για να συμβιώσεις μαζί του.

  1. Δεν αποχωρίζεσαι το άτομο που αγαπάς

Η μετάβαση από το να έχεις τον προσωπικό σου χώρο και χρόνο στο να μοιράζεστε το σπίτι σας, μπορεί να φέρει στη ζωή σου τεράστια θετική αλλαγή. Εκτός από το να βρίσκεστε μαζί μόνο για λίγο χρονικό διάστημα και να πρέπει να αποχωρίζεσαι διαρκώς το άτομο που σε αγαπά, σε κατανοεί και σε στηρίζει, μπορείς να έχεις συνεχώς αυτή την όμορφη αίσθηση και να είστε μαζί.

  1. Μαθαίνεις τη δυναμική της οικογένειας του

Δε σημαίνει ότι θα κατασκοπεύεις όταν θα μιλά, για παράδειγμα, στην οικογένειά του στο τηλέφωνο, αλλά σίγουρα θα είσαι παρούσα σε κάποιες συζητήσεις. Σίγουρα θα έχεις πιο πολλή πρόσβαση στην οικογένεια του και θα μπορείς να δεις πώς λειτουργούν ως άτομα και ως ομάδα.

  1. Μοιράζεστε την ίδια νοοτροπία και στόχους

Εάν έχετε την ίδια νοοτροπία και στόχους στη ζωή, τότε βρήκες το έτερο σου ήμισυ. Άρα γιατί να μην προχωρήσεις στο επόμενο βήμα και να δεις εάν μπορείτε να είστε μαζί περισσότερο;

Διάβασε ακόμη – 5 λόγοι για να μη συγκατοικήσεις με το σύντροφο σου

  1. Βλέπεις μέλλον μαζί με αυτό το άτομο

Αν σκέφτεσαι το μέλλον σου και βλέπεις αυτό το άτομο να είναι μέρος της ζωής σου, τότε είναι καλό να προχωρήσεις μαζί του.

  1. Συμβατότητα

Ο πιο δημοφιλής όμως λόγος που ωθεί τα ζευγάρια να αποφασίσουν να ζήσουν μαζί πριν από το γάμο είναι για να ελέγξουν τη συμβατότητά τους μακροπρόθεσμα. Έρευνες δείχνουν ότι τα 2/3 των νεαρών ενηλίκων πιστεύουν ότι το να συζείς πριν από το γάμο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη του διαζυγίου και τη διασφάλιση μιας ευτυχισμένης σχέσης.

Μην ξεχνάς πως πρέπει να κάνεις αυτό που σε κάνει πραγματικά ένα ευτυχισμένο άνθρωπο και ότι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ κάνουν ένα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ.

Ευχαριστίες στη ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, Κωνσταντίνα Χρίστου (Ιδρυτικό Μέλος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών Μέλος του Βρετανικού Συνδέσμου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας), www.cchristou.com.cy, Facebook: Κωνσταντίνα Χρίστου, Email: [email protected], τηλ.: 99484563.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη