Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

5 εύκολα hacks για να κάνεις τα λιπαρά μαλλιά σου να αντέξουν περισσότερες μέρες χωρίς σαμπουάν

Tricks που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση εάν δεν έχεις χρόνο να λουστείς.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Απλά σκέψου το ως μια από εκείνες τις μέρες που ξύπνησες αργά και δεν είχες το χρόνο να λούσεις τα μαλλιά σου και να τα περιποιηθείς όπως κάνεις συνήθως για τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου.  Αισθάνεσαι τα μαλλιά σου εξαιρετικά βρόμικα και λιπαρά, οπότε τι κάνεις; Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές, είτε μπορείς απλά να λουστείς και να εμφανιστείς αργά στη δουλειά για άλλη μια φορά ή να τα αφήσεις ως έχουν και να νιώθεις άβολα όλη τη μέρα.

Διάβασε ακόμη – Paris Fashion Week: Τα make-up trends που ξεχωρίσαμε

Όμως, υπάρχουν κάποια έξυπνα tricks που μπορείς να βασιστείς πάνω τους σε τέτοιες περιπτώσεις και θα σου λύσουν τα χέρια χωρίς να χρειάζεται να μπεις στο μπάνιο.

#1. Dry shampoo

Χάρη στη σύγχρονη εποχή και την εξέλιξη της ομορφιάς όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε τώρα ένα εύχρηστο προϊόν που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις μέρες που δεν μπορείς να πλύνεις τα μαλλιά σου. Το dry shampoo μπορείς να το πάρεις μαζί σου και να το χρησιμοποιήσεις όποτε το χρειαστείς. Απλά ψέκασε το στις ρίζες για να κάνεις τα μαλλιά σου να φαίνονται φρέσκα και καθαρά.

#2. Λούσε μόνο το μπροστινό και τα πλαϊνά μέρη του κεφαλιού

Εάν έχεις ακόμη λίγο χρόνο και μπορείς να λούσεις γρήγορα το μπροστινό μέρος και τις πλευρές των μαλλιών σου, κάνε το στο νεροχύτη. Αυτές είναι οι περιοχές που κάνουν τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο λιπαρά. Μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις λίγο κοντίσιονερ και στη συνέχεια να τα στεγνώσεις. Ο τρόπος αυτός δεν είναι ο πιο βολικός αλλά θα κάνει τα μαλλιά σου να μοιάζουν σαν να έχουν λουστεί από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

#3. Χρησιμοποίησε το πιστολάκι

Ναι, είναι τόσο απλό. Το να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι σε στεγνά και λιπαρά μαλλιά θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της έντονης συσσώρευσης της λιπαρότητας που βρίσκεται στις ρίζες. Αυτό το γρήγορο βήμα θα σε βοηθήσει επίσης να χτενίσεις πιο εύκολα τα μαλλιά σου με τον τρόπο που σου αρέσει.

#4. Κάνε πλεξούδες

Μια απλή και χαλαρή πλεξούδα μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τη δύσκολη μέρα με τα λιπαρά μαλλιά. Εφάρμοσε ένα spray ή ένα τζελ για texture και κάνε τις πλεξούδες της επιλογής σου. Έτσι το χτένισμα σου θα φαίνεται λείο και λαμπερό.

#5. Baby powder

Η βρεφική πούδρα είναι ένα πολύ παλιό κόλπο που πολλές γυναίκες γνωρίζουν και χρησιμοποιούν ήδη στην καθημερινότητα τους. Εφάρμοσε λίγη βρεφική πούδρα στις ρίζες των μαλλιών σου για να απορροφηθεί η επιπλέον λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής σου. Μην ξεχάσεις να κάνεις μασάζ στις ρίζες για να απαλλαγείς από τα λευκά υπολείμματα της πούδρας στα μαλλιά σου.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη