Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ξεκαθάρισμα στη γκαρνταρόμπα σου

Ποια ρούχα αξίζει να κρατήσεις και ποια να αποχωριστείς;

Το ξεκαθάρισμα της γκαρνταρόμπας δεν είναι μία διαδικασία που αγαπούν οι περισσότερες γυναίκες. Ωστόσο, είναι μία απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να κάνεις εάν θέλεις να γνωρίζεις τι ακριβώς έχεις στη συλλογή σου και να μην κρατάς ρούχα που δεν σου αρέσουν, δεν σου ταιριάζουν, δεν σου κάνουν πια. Πολύτιμη βοήθεια για να καταφέρεις να πετύχεις τον εν λόγω στόχο είναι κάποιες συγκεκριμένες πέντε ερωτήσεις, οι απαντήσεις των οποίων θα σε κάνουν να καταλάβεις εάν αξίζει να κρατήσεις ένα ρούχο ή εάν πρέπει να το αποχωριστείς. Ποιες είναι αυτές;

Διάβασε ακόμη – Τα looks με τα οποία θα δείχνεις πάντα κομψή

#1. Φόρεσα το εν λόγω κομμάτι τον περασμένο χρόνο;
Εάν η απάντηση είναι θετική, και μάλιστα μπορείς να σκεφτείς αρκετές φορές που επέλεξες να το φορέσεις στην καθημερότητά σου, τότε σίγουρα αξίζει να το κρατήσεις στη ντουλάπα σου για ακόμα μία χρονιά. Εάν η απάντηση είναι αρνητική, τότε ήρθε η στιγμή να το αποχωριστείς και να κάνεις χώρο για νέες αγορές.

Διάβασε ακόμη – 5 συμβουλές μόδας για τον Μάιο για αναβαθμισμένο στιλ

#2. Εάν το έβλεπα τώρα σε κάποιο κατάστημα, θα το αγόραζα;
Πολλές φορές κάνουμε παρορμητικές αγορές, τις οποίες σκεφτόμαστε αργότερα και μετανιώνουμε. Εάν λοιπόν νιώθεις πως κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ δεν θα το αγόραζες, εάν το έβλεπες τώρα σε κάποιο κατάστημα, τότε σημαίνει πως αξίζει να το αποχωριστείς από τη συλλογή σου.

#3. Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον πέντε τρόπους για να το φορέσω;
Ακόμα κι αν ένα ρούχο ή παπούτσι είναι στο νούμερό σου, μπορεί πλέον να μην είναι του στιλ και της αισθητικής σου. Το στιλ μας εξελίσσεται όσο εξελισσόμαστε και εμείς, συνεπώς μπορεί μία σεζόν να σου αρέσει κάποιο κομμάτι, και την επόμενη να μην νιώθεις πως σε εμπνέει να το φορέσεις.

#4. Με κάνει να νιώθω άνετα η εφαρμογή του;
Υπάρχουν γυναίκες που αγαπούν τις εφαρμοστές εφαρμογές και κάποιες άλλες τις πιο loose. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις, φρόντισε να σιγουρευτείς πως η γκαρνταρόμπα σου αποτελείται από ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα. Όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα ανταλλάξεις με τις φίλες σου, να τα ανακυκλώσεις ή να τα δωρίσεις.

#5. Είναι σε καλή κατάσταση;
Σίγουρα, όταν ένα ρούχο έχει κάποια φθορά, υπάρχει η πιθανότητα να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιας μοδίστρας για να το διορθώσεις. Σε περίπτωση όμως που δεν αξίζει η προσπάθεια, είναι προτιμότερο να το ανακυκλώσεις, ώστε να κάνεις χώρο στη ντουλάπα σου για νέα ρούχα χωρίς να κρατάς άσκοπα κομμάτια με φθορές. Ακριβώς το ίδιο ισχύει για τις τσάντες, τα παπούτσια και τα κοσμήματα.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη