Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

4+1 συμβουλές για καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές

Ξεχνάς όλα όσα σου υποσχέθηκες.

Οι μέρες των διακοπών είναι οι ιδανικές για να αλλάξεις τη ζωή σου κι αυτό γιατί έχεις όλο τον χρόνο να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και να σκεφτείς τι πραγματικά δεν πάει καλά με την καθημερινότητά σου. Μπορεί να έχεις πιάσει τον εαυτό σου – πολλές φορές στο παρελθόν – να θέτει τον παραπάνω στόχο, ωστόσο λίγο πριν επιστρέψεις στο γραφείο και την ρουτίνα της πόλης ξεχνάς όλα όσα σου υποσχέθηκες.

Τα δυσάρεστα νέα είναι ότι αυτό αποτελεί συχνό φαινόμενο για τους περισσότερους ανθρώπους, τα ευχάριστα νέα όμως έχουν να κάνουν με τις συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις στις διακοπές σου και να σε βοηθήσουν ως προς αυτή την αλλαγή.

Διάβασε ακόμη – Lazy girl job: Το μυστικό για μια καριέρα χωρίς κανένα άγχος

#1. Ξεκίνα το διαλογισμό

Σίγουρα έχεις ακούσει/διαβάσει/συζητήσει για το διαλογισμό και το πόσο ωφελεί την ψυχοσύνθεσή σου. Παρόλα αυτά δεν έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής να βρεις μερικά λεπτά μέσα στη μέρα (ιδανικά τις πρωινές ώρες) προκειμένου να καθαρίσεις το μυαλό σου από τα άγχη της καθημερινότητας και να το αφήσεις να ταξιδέψει. Οι καλοκαιρινές μέρες χαλάρωσης είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις να διαλογίζεσαι και να απολαύσεις τα οφέλη. Αν καταφέρεις να εντάξεις το διαλογισμό στο πρόγραμμα των διακοπών σου, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα καταλήξει να γίνει η αγαπημένη σου καθημερινή συνήθεια και θα συμβάλλει στο να αλλάξεις οτιδήποτε δεν σε ικανοποιεί στη ζωή σου.

#2. Είναι ώρα να λάμψεις

Ποια γυναίκα δεν θέλει να νιώθει όμορφη; Και μπορεί η ομορφιά να πηγάζει από μέσα μας, ωστόσο οι ημέρες χαλάρωσης που θα περάσεις είναι οι ιδανικές για να ”επενδύσεις” στην περιποίησή σου. Αφιέρωσε κάποια λεπτά μέσα στη μέρα προκειμένου να κάνεις μια μάσκα προσώπου ή να περιποιηθείς τα μαλλιά σου. Η περιποίηση θα γίνει η ρουτίνα των διακοπών σου και θα εξελιχθεί σε μια μαγική καθημερινή συνήθεια.

#3. Πες αντίο στο κινητό σου και καλωσόρισε την παραδοσιακή κάμερα

Οκ καταλαβαίνουμε πως θέλεις να μοιραστείς τα στιγμιότυπα των διακοπών σου με τους διαδικτυακούς σου φίλους, αυτό όμως δεν σε αποτοξινώνει καθόλου από τα social media. Πίστεψε μας χρειάζεσαι λίγο χρόνο αποχής για να χτίσεις τις αναμνήσεις των όμορφων αυτών ημερών χωρίς να μένεις κολλημένη στην οθόνη ενός κινητού διαβάζοντας τα notification. Παρόλα αυτά επειδή κατανοούμε ότι θέλεις να απαθανατίσεις ορισμένες στιγμές πάρε μαζί μου μια παραδοσιακή βιντεοκάμερα. Συνηθίζοντας την απουσία του κινητού σου οι μέρες σου θα αποκτήσουν άλλο ενδιαφέρον και η κοινωνικότητά σου θα εκτοξευθεί. Το ίδιο θα συμβεί και μετά το πέρας των χαλαρών καλοκαιρινών ημερών.

Διάβασε ακόμη – Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

#4. Οργάνωσε το επόμενο ταξίδι σου

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα βελτιώσεις απλά την ποιότητα ζωής σου αλλά και την καθημερινότητά σου, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι οργανώνοντας ένα ταξίδι αρκετό καιρό νωρίτερα, οι μέρες που περνάμε μέχρι αυτό να πραγματοποιηθεί είναι ευτυχέστερες. Ιδανικό θα ήταν λοιπόν, λίγο πριν τελειώσουν οι μέρες της άδειας σου να κλείσεις το επόμενο ταξίδι σου και να αρχίσεις να αναζητάς όλα αυτά που επιθυμείς να κάνεις στο νέο προορισμό.

#5. Ξεκίνησε να γράφεις ένα ημερολόγιο

Το να αποτυπώνεις στο χαρτί τις όμορφες εμπειρίες σου αλλά και τις ανησυχίες σου σε χαλαρώνει και σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια. Είναι μια εξαιρετική συνήθεια που θα ήταν αρκετά χρήσιμο να μπορέσεις να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου. Για να γίνει αυτό εφικτό σου προτείνουμε να ξεκινήσεις να γράφεις στις διακοπές. Άλλωστε είναι τόσες οι όμορφες στιγμές που θα βιώσεις που σίγουρα θα θέλεις με κάποιον τρόπο να αποτυπώσεις τα συναισθήματά σου.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη