Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

4 τρόποι να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου μέσα σε 24 ώρες

Τα tips που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά σου.

Ήξερες ότι πίνοντας 2 φλιτζάνια κρύο νερό αυξάνεις τον μεταβολισμό σου κατά 30%; Έτσι, τουλάχιστον υποστηρίζει το Google Facts. Υπάρχουν αρκετά μυστικά για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου, αλλάζοντας απλά κάποιες καθημερινές συνήθειες. Μάθε πώς θα το πετύχεις μέσα σε 24 ώρες.

Διάβασε ακόμη – 6 τρόποι για να τρως λαχανικά με το πρωινό σου και να το απολαμβάνεις

Κοιμήσου σε κρύο δωμάτιο

Δεν ακούγεται ιδιαίτερα ευχάριστο να κοιμάσαι σε κρύο δωμάτιο, όμως η χαμηλή θερμοκρασία προωθεί τις καύσεις. Σύμφωνα με μία μελέτη της Daily Burn, οι εθελοντές που κοιμήθηκαν σε πιο κρύα δωμάτια έκαψαν περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μείωσε το αλκοόλ

Σε όλες μας αρέσει μία έξοδος με τις φίλες μας αλλά το Redbook Magazine ισχυρίζεται ότι βγάζοντας το αλκοόλ από τη διατροφή μας, μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό μας. Ο λόγος δεν είναι απλά ότι αποφεύγεις τις ανούσιες θερμίδες του ποτού, αλλά γιατί ο οργανισμός τείνει να καίει πρώτα τις θερμίδες του αλκοόλ και να αποθηκεύει των υπόλοιπων γευμάτων σαν λίπος.

Πιες καφέ

Σύμφωνα με το Women’s Health Mag, “ο μέσος μεταβολικός ρυθμός των ανθρώπων που έχουν πιει καφέ αυξήθηκε κατά 16% από όσους προτιμούν τον ντεκαφεϊνέ. Η καφεΐνη αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό που με τη σειρά του ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. 

Απενεργοποίησε το κινητό σου

Όλοι έχουμε ακούσει ότι το μπλε φως που εκπέμπουν τα κινητά βλάπτει τον ύπνο μας, αλλά ήξερες ότι μπορεί να μειώσει την ταχύτητα του μεταβολισμού; Μπορεί να ακουστεί τρελό αλλά σύμφωνα με μελέτη του Northwestern University,  η έκθεση στα μπλε φωτάκια που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές, πριν ή μετά το δείπνο, αυξάνει το αίσθημα της πείνας και παίζει ρόλο στη γλυκόζη του αίματος.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη