Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

4 διαδρομές για να ανακαλύψεις με το Convertible of the Year 2020

Το MINI Cooper πήρε τον τίτλο του Convertible of the Year 2020 και ήρθε η ώρα να το οδηγήσεις και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία ανακαλύπτοντας τέσσερά χωριά της Κύπρου.

Αψιού

Είκοσι περίπου χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Λεμεσού, βρίσκεται η Αψιού. Στα πόδια του χωριού ρέει το ποταμός Γαρύλης. Τα περιβόλια που περιβάλλουν το χωριό με τα αμπέλια απέναντι, ανάμεικτα από ελιές και χαρουπιές, καθώς και το δάσος στα βορειοανατολικά συνθέτουν ένα μοναδικό γραφικό τοπίο.

Βάσα Κοιλανίου

Το ξακουστό αμπελοχώρι, τη Βάσα Κοιλανίου ή αλλιώς Κρασοχωριών, συναντά κανείς σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων από την πόλη της Λεμεσού. Πρόκειται για ένα χωριό με λιθόστρωτους δρόμους και σπίτια λαϊκής αρχιτεκτονικής, από τα οποία τα περισσότερα έχουν ως διακόσμηση μεγάλα πήλινα πιθάρια ή άλλα χρήσιμα εργαλεία για την παραγωγή βασιώτικου κρασιού και ζιβανίας.

Άρσος

Το χωριό Άρσος βρίσκεται γύρω στα 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Λεμεσού. Φημισμένο για τη φιλοξενία του και τη γραφικότητά του, το χωριό ξεχωρίζει για την παραδοσιακή του εικόνα που έχει ιδίως στον πυρήνα και για το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της γύρω περιοχής. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρασοχώρια της Κύπρου, φημισμένο για το κρασί του, ενώ είναι το τελευταίο χωριό της επαρχίας πριν τα σύνορα με την επαρχία Πάφου. Είναι ένα χωριό που θα σε γοητεύσει με την αρχιτεκτονική του, τη φιλοξενία του, την καθαριότητά του, αλλά και τη διακόσμησή του που προδίδει την ενασχόληση των κατοίκων με την κατασκευή κρασιού και ζιβανίας.

Βουνί

Το Βουνί, είναι ένα γραφικό χωριό με λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια με ξύλινες πόρτες, μεγάλα παράθυρα, στενά μπαλκόνια και εσωτερικές αυλές, με πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά, που ελκύει ντόπιους και ξένους που αντικρύζουν σ’ αυτό ένα υπαίθριο μουσείο της ζωής και της κοινωνίας των πρόσφατων αιώνων.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το MINI Cooper Convertible

Τα MINI ανέκαθεν αντιπροσώπευαν την διασκέδαση και την απόλυτη οδηγική εμπειρία. Η αφαίρεση της οροφής στην ανοικτή έκδοση ανεβάζει ακόμα περισσότερο τον πήχη σε όλα τα πιο πάνω προσφέροντας περισσότερες συγκινήσεις σε ένα προσιτό πακέτο με λειτουργικό κόστος. Στοιχεία που σίγουρα βοήθησαν το MINI Cooper Convertible στο να φθάσει σε ακόμα μια επιτυχία.

Αυτή είναι μια ακόμη νίκη για το MINI σε αυτήν την κατηγορία, που δείχνει την κυριαρχία του αυτοκινήτου παρά τους νέους αντιπάλους που αναδύονται στην αγορά,

Μετά την κορυφαία έκδοση John Cooper Works βρίσκονται οι εκδόσεις Classic, Sport και Exclusive που προσαρμόζουν απαλά την εμφάνιση και τον εξοπλισμό που προσφέρεται.

Όλες οι εκδόσεις προσφέρουν το ίδιο ακριβές κράτημα ενός MINI, ενώ ο βασικός τρικύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων 134 ίππων περιλαμβάνει χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων το οποίο συνεχίζει να προσφέρει απόδοση σε προσιτές τιμές. Ωστόσο, αν ο οδηγός θέλει περισσότερη απόδοση, το JCW με τον turbo κινητήρα 2.0 λίτρων 228 ίππων προσφέρει περισσότερα.

Το Cooper S χρησιμοποιεί μια ανεξάρτητη έκδοση αυτής της μονάδας, απόδοσης 189 ίππων. Μέρος της εμπειρίας ενός MINI είναι η δυνατότητα εξατομίκευσης. Όλα τα αυτοκίνητα της σειράς προσφέρουν την ευκαιρία στον οδηγό να προσαρμόσει τις προδιαγραφές στα γούστα του, με διαφορετικούς τροχούς, καλύμματα καθρέφτη, πακέτα γραφικών, χρώματα εσωτερικού χώρου και διακοσμητικά ένθετα, ενώ το Convertible έχει επίσης διαφορετικές επιλογές οροφής. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η οροφή ανεβαίνει/κατεβαίνει σε μόλις 18 δευτερόλεπτα, ακόμη και σε κίνηση έως 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Διάβασε ακόμη