Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

3 tips για να είσαι παραγωγική στη δουλειά σου

Τρόποι για να αποβάλεις το άγχος του time management από τη ζωή σου.

Είναι αρκετές οι φορές που ευχήθηκες να είχε η μέρα περισσότερες από 24 ώρες για να προλάβεις να κάνεις όλα όσα θέλεις. Σε στιγμές που η δουλειά και οι υποχρεώσεις φαντάζουν βουνό και ο χρόνος περιορισμένος, υιοθέτησε τα πιο κάτω απλά tips για να διαχειριστείς καλύτερα τις εκκρεμότητές σου.

Σκέψου στρατηγικά

Κατάγραψε αυτά που έχεις να κάνεις και βάλε τα με σειρά προτεραιότητας. Αυτά που είναι επείγον να γίνουν πρώτα και μετά να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. Ένας άλλος τρόπος καταγραφής είναι, αν δεν έχεις κάτι πραγματικά επείγον, να αρχίσεις είτε από τα εύκολα είτε από τα δύσκολα, ώστε να μειωθεί το άγχος σου.

Κι αν δεν είναι όλα τέλεια…

Δεν είναι αναγκαίο οτιδήποτε κάνεις να είναι άψογο, αλλά αξιοπρεπές. Γι’ αυτό μείωσε την τελειομανία σου και πάρε ρίσκα σε πράγματα που νομίζεις ότι δεν θα τα καταφέρεις γιατί δεν θα είναι τόσο τέλεια όσο τα φαντάστηκες. Έτσι κι αλλιώς αν δεν προσπαθήσεις δεν θα μάθεις.

Ειλικρίνεια πάνω απ’ όλα

Ζήτα βοήθεια σε περίπτωση που κάτι σε αγχώνει ή δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Τις περισσότερες φορές μπορεί απλώς να χρειαστείς μια άλλη άποψη για να «ξεκολλήσεις», ώστε να μπορέσεις να φέρεις εις πέρας αυτό που σου ζητήθηκε. Μην ξεχνάς ότι δεν είναι δείγμα αδυναμίας να εκφράσεις το άγχος σου. Αντιθέτως θα εκτιμηθεί η ειλικρίνειά σου.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: Unsplash

Διάβασε ακόμη