Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

3 tips για να ακολουθήσεις όταν εργάζεσαι από το σπίτι

Ένας mini οδηγός επιβίωσης για να εσένα που επηρεάστηκε η δουλειά σου.

Tα νέα μέτρα λόγω της πανδημίας του ιού Covid-19 έχουν αναγκάσει πολλούς εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι. Αν και υπάρχουν πλεονεκτήματα όταν εργάζεσαι από το σπίτι, πρέπει να οργανωθείς κατάλληλα για να είσαι όχι μόνο παραγωγική, αλλά και χωρίς άγχος για το τι θα αντιμετωπίσεις. Γι’ αυτό διάβασε τα πιο κάτω tips για να επιβιώσεις δουλεύοντας από το σπίτι.

Κλείσε την τηλεόραση

Είναι πολλοί που θέλουν να έχουν κάποιο θόρυβο στο background όταν δουλεόυν, καθώς τους βοηθάει να συγκεντρώνονται. Στη δουλειά είναι η μουσική και τα ακουστικά (για να μην ενοχλούνται οι συνάδελφοι). Όταν, όμως δουλεύεις από σπίτι, η μουσική γίνεται τηλεόραση. Με την τηλεόραση ανοιχτή είναι πολύ εύκολο να χαθείς στον μαγικό της κόσμο, ακόμη κι αν αυτό που δείχνει εκείνη την ώρα δεν είναι και το πιο ενδιαφέρον πράγμα για να δεις. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να παγιδευτεί, γιατί δεν θα είσαι όσο παραγωγική θα ήθελες.

Ντύσου καλά

Δεν λέμε να βάλεις ταγιέρ και γόβες, αλλά μην μείνεις με τις πιτζάμες και τη ζεστή ρόμπα, όσο δελεαστικό κι αν είναι. Αυτά είναι για τον ύπνο. Προτίμησε να φορέσεις ένα τζιν κι ένα φούτερ, ακόμη και φόρμες, οτιδήποτε εκτός από τις πιτζάμες σου. Σίγουρα θα σου αλλάξει την ψυχολογία, αλλά και θα αυξήσει την παραγωγικότητά σου.

Οργανώσου

Το ότι δουλεύεις από σπίτι δεν σημαίνει ότι αλλάζουν οι υποχρεώσεις σου. Γι’ αυτό οργάνωσε τη μέρα σου, όπως θα ήταν μια κανονική εργάσιμη μέρα. Για παράδειγμα,  αν μαγείρευες από το πρωί για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά το μεσημεριανό σου, συνέχισε με αυτό το πρόγραμμα, αφού τόσο καιρό έτσι έχεις προγραμματισμένο. Μην αφήσεις αυτήν την αλλαγή να σου χαλάσει τον προγραμματισμό σου και τις συνήθειές σου. Έτσι κι αλλιώς, αν και ίσως να μην μπορείς να το δεις τώρα, αυτή η κατάσταση θα είναι προσωρινή και μετά θα αναγκαστείς να επιστρέψεις στους κανονικού σου ρυθμούς.

Φωτογραφία: Pixabay

Διάβασε ακόμη