Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

3 συμβουλές για να αντιμετωπίσεις την έλλειψη αγάπης από τον ψυχολόγο

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ εξηγεί πώς να αντιμετωπίσεις την έλλειψη αγάπης.

Σου λείπει η αγάπη, σου λείπει η ζεστή αγκαλιά, αναζητάς αγάπη αλλά νιώθεις ότι δεν την έχεις. Σου λείπει εκείνο το πρόσωπο που θα ήθελες τόσο πολύ να δεις. Η καρδιά σου είναι πληγωμένη, αλλά δεν μπορείς ή δεν είσαι ακόμη συναισθηματικά έτοιμος/η για μαζέψεις τα κομμάτια της.

Διάβασε ακόμη – 5 λόγοι που δεν πετυχαίνουν τα New Year’s Resolutions σου

Το μόνο που θέλεις είναι να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και όλα όσα συνέβησαν να τα διαγράψεις, και να μην υπάρχει τίποτα πια που να τα θυμίζει σαν ένα κακό όνειρο.

Η καρδιά σου πονάει και αυτό οι ειδικοί το ονομάζουν συναισθηματικό πόνο. Το πρώτο σύμπτωμά του, ένα σφίξιμο, πονοκέφαλος, στομαχόπονος. Γιατί, ναι, σώμα και ψυχή είναι ένα και όταν πονάει το ένα, πονάει και το άλλο.

Το έχει αποδείξει και η επιστήμη ότι ο μηχανισμός του πόνου είναι ίδιος για την ψυχή και για το σώμα. Απόρριψη, θλίψη, θυμός, έλλειψη αγάπης, φόβος είναι ορισμένα από τα συναισθήματα που “πονάνε”. Όταν αυτά δεν εκτονώνονται και δεν εκφράζονται, συσσωρεύονται στον οργανισμό και μπορούν εκτός από τον ίδιο το ψυχικό πόνο να δημιουργήσουν σωματικά προβλήματα και να γίνουν η αρχή διαφόρων ασθενειών. Αυτά που ονομάζουμε “ψυχοσωματικά”.

Τα τρία παρακάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις την έλλειψη αγάπης σε κινητήριο δύναμη:

1. Αναγνώρισε το πρόβλημα, αναγνώρισε από που πηγάζει, αναγνώρισε που σωματοποιείται. Για παράδειγμα, η έλλειψη αγάπης προέρχεται από τους γονείς σου, ή μήπως από τον εαυτό σου;

2. Ποιες είναι οι προθέσεις σου για την έλλειψη αγάπης αφού αναγνωρίζεις το πρόβλημα. Για παράδειγμα, αναγνωρίζω ότι η έλλειψη αγάπης προέρχεται από την χαμηλή αυτοεκτίμηση, με αποτέλεσμα η πρόθεση είναι να μεταμορφώσω την σχέση που διατηρώ με τον εαυτό μου. Η μεγαλύτερη έλλειψη αγάπης είναι η αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

3. Κάνε ένα μικρό βήμα προς την πρόθεσή σου. Για παράδειγμα, διάβασε ένα βιβλίο αυτό-βελτίωσης η ακόμη καλύτερα κλείσε ραντεβού με έναν ειδικό που θα σε πάρει από το χέρι και θα σου δείξει τον τρόπο να αγαπήσεις τον εαυτό σου.

Η μέθοδος του βιοσυντονισμού, που, εκτός των άλλων, μπορεί να αντιμετωπίσει τον συναισθηματικό πόνο. Ο βιοσυντονισμός έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τα κέντρα του εγκεφάλου που αφορούν τον πόνο, τόσο τον σωματικό όσο και τον ψυχικό. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει βιοσυντονισμό γνωρίζουν πολύ καλά την επίδραση που έχει στο σώμα τους για καλμάρισμα του νευρικού συστήματος αλλά και πόσο μπορεί να απαλύνει την συναισθηματική φόρτιση στα κέντρα του εγκεφάλου.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Διάβασε ακόμη