Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

3 καθημερινές συνήθειες για μια πιο χαρούμενη ζωή

Απλά πράγματα για να εντάξεις στη μέρα σου.

Με τις διάφορες σκοτούρες που έχεις στη μέρα σου, ίσως ξεχνάς να δεις λιγάκι τον εαυτό σου, να τον προσέξεις και να κάνεις πράγματα που θα κάνουν τη ζωή σου πιο όμορφη. Υπάρχουν όμως κάποιες συνήθειες που μπορείς εύκολα να υιοθετήσεις για να δώσεις στην καθημερινότητα σου ένα boost ευτυχίας.

Γράφε κάθε πρωί 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων

Πολλοί experts της καλής ζωής αλλά και διάσημες περσόνες, προτείνουν τη συγκεκριμένη συνήθεια εδώ και αρκετό καιρό. Είναι κάτι που θα σου πάρει πέντε μόλις λεπτά από τον χρόνο σου πρωτού φύγεις για τη δουλειά και θα σε κάνει να θυμηθείς πόσους πολλούς λόγους έχεις για να είσαι χαρούμενη. Μπορεί να είναι από το πιο μικρό, μέχρι το πιο μεγάλο πράγμα που θα σκεφτείς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το “Five Minute Journal”, ένα έτοιμο ημερολόγιο που συμπληρώνεις κάθε μέρα, ή ακόμη και ένα κομμάτι χαρτί.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να νιώθεις ο πιο χαρούμενος σου εαυτός, είναι να ακούς τι χρειάζεσαι. Ένα πρωί μπορεί να θέλεις να μείνεις με τις πιτζάμες στον καναπέ και ένα άλλο, να φορέσεις κάτι που σε ευχαριστεί και να κάνεις ένα ωραίο βάψιμο ή την skincare ρουτίνα σου. Το δεύτερο πάντως, είναι πιθανότερο να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις όμορφα τη μέρα σου.

Κάνε τουλάχιστον ένα πράγμα που σε ευχαριστεί

Μην αφήσεις μια μέρα να περάσει χωρίς να χορέψεις, να μαγειρέψεις, να διαβάσεις το βιβλίο σου ή να κάνεις οτιδήποτε είναι αυτό που σου δίνει χαρά. Όσο πιεστική και αν είναι η μέρα σου, πάρε μερικά λεπτά για να κάνεις κάτι που αγαπάς. Επιβράβευσε τον εαυτό σου και η ψυχολογία σου θα σε ευχαριστεί.

Φωτογραφίες: istock

Διάβασε ακόμη