Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

3 χρυσοί κανόνες για να χαρίσεις στα παιδιά σου ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Ο τρόπος για να χαρίσεις στα παιδία σου το καλύτερο δυνατό καλοκαίρι είναι εξαιρετικά απλός.

Της Νατάσας Τούρζα

Το καλοκαίρι ξεκίνησε. Ο προγραμματισμός των διακοπών και των εξορμήσεων είναι σε πρώτο πλάνο. Αυτό που απασχολεί τους περισσότερους γονείς είναι το πώς θα κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά τώρα που τα σχολεία και οι εξωσχολικές δραστηριότητες δεν λειτουργούν. Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά, δεν χρειάζεται να προγραμματίσεις ή να ξοδέψεις πάρα πολλά.

Ακολουθούν οι 3 χρυσοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να χαρίσεις στα παιδιά σου ένα τέλειο καλοκαίρι.

Διάβασε ακόμη – 5 συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών το καλοκαίρι

1. Ενθάρρυνε τη δημιουργικότητα. Τις στιγμές που η πλήξη χτυπάει την πόρτα καθίστε μαζί με τα παιδιά και παίξτε παιχνίδια που ενισχύουν την εφευρετικότητα και τη φαντασία. Π.χ ζωγραφική πάνω σε βότσαλα, παιχνίδια ρόλων κ.ά. Αυτές οι στιγμές διασκέδασης θα βοηθήσουν τη σύνδεση μεταξύ σας και επίσης θα σας αφήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

2. Μείωση χρήσης της οθόνης. Τη σημερινή εποχή η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή των παιδιών και οι διακοπές είναι συνυφασμένες με την υπερβολική χρήση της. Βάζε όρια και εξήγησε στα παιδιά ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και το καλοκαίρι είναι ευκαιρία για ξέγνοιαστο παιχνίδι μακρυά από οθόνες.

Διάβασε ακόμη – Τα οφέλη των παζλ στην πρώιμη παιδική ανάπτυξη

3. Ανεξαρτησία. Δώσε στα παιδιά σου ευκαιρίες να νιώσουν ελεύθερα. Ανάλογα με την ηλικία τους μπορείς να τα παροτρύνεις να κάνουν πράγματα μόνα τους π.χ να ετοιμάσουν εκείνα τη βαλίτσα τους. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

Instagram: @natty_tourza

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη