Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

2 makeup tricks που υπόσχονται ένα facelifting εφέ 

Δύο τρόποι για δείχνεις μέχρι και 10 χρόνια νεότερη.

Δεν είναι μόνο τα σωστά χτενίσματα που έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν χρόνια από το πρόσωπο και να κάνουν τις γυναίκες να δείχνουν (πολύ) νεότερες. Το ίδιο “χάρισμα” έχει και το μακιγιάζ, πράγμα που βέβαια ήξερες ήδη. Και δεν αναφερόμαστε σε περίπλοκες τεχνικές μακιγιάζ που γνωρίζουν συνήθως οι makeup artists, αλλά για δύο πολύ συγκεκριμένα makeup tricks που υπόσχονται ένα facelifting εφέ και, το καλύτερο, μπορείς να κάνεις εύκολα ακόμα και μόνη σου.

Διάβασε ακόμη – Bridal nails: 10+1 μοναδικές ιδέες για την πιο σημαντική σου μέρα

Δεν θα χρειαστείς πολλά προϊόντα μακιγιάζ, παρά μόνο ένα προϊόν για contouring και ένα highlighter.

#1. Το contouring

Δεν είναι τυχαία μια από τις πιο αγαπημένες τεχνικές μακιγιάζ των celebrities και makeup artists, αφού όχι μόνο δημιουργεί το εφέ γωνιών στο πρόσωπο χάρη στις φωτοσκιάσεις που μπορείς να πετύχεις με αυτό, αλλά και ανυψώνει τα μήλα και τα ζυγωματικά, πετυχαίνοντας το εφέ που συζητάμε. Μολονότι τελευταία έχει φύγει λίγο απ᾽το προσκήνιο, με την έννοια ότι πολλές (νεότερες κυρίως) κοπέλες το αποφεύγουν προκρίνοντας ένα πιο φυσικό μακιγιάζ χωρίς πολλά πολλά, το contouring θα είναι πάντα εκεί για να μας βοηθάει να φαινόμαστε νεότερες.

Απλά πέρασε το προϊόν κάτω από τα ζυγωματικά και το σαγόνι και κάνε καλό blending για να απορροφηθεί ομοιόμορφα από το δέρμα. Η απόχρωση πρέπει να είναι έναν με δύο τόνους σκουρότερη από τον δικό σου τόνο επιδερμίδας και προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις κάποιο κρεμώδες προϊόν και όχι πούδρα, έτσι ώστε να έχεις μεγαλύτερο έλεγχο εφαρμογής. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς οι υπερβολές μπορεί να έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκεις.

Διάβασε ακόμη – 6 τρόποι να προετοιμάσεις τα μαλλιά σου για το καλοκαίρι

#2. Το highlighter

Το μαγικό αυτό προϊόν που χαρίζει φωτεινότητα στο πρόσωπο δεν σε βοηθάει απλά και μόνο να λάμψεις αλλά επιπλέον δίνει ένα νεανικό αποτέλεσμα στο όλο look. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες προϋποθέσεις. Για αρχή, επίλεξε ένα υγρό ή κρεμώδες highlighter και απόφυγε τις πούδρες. Έπειτα, διάλεξε μια απόχρωση που να ταιριάζει με την επιδερμίδα σου και απόφυγε τις πολύ μεταλλικές υφές, που αναδεικνύουν περισσότερο τις όποιες ατέλειες (λεπτές γραμμές, ρυτίδες, πόρους). Όσο πιο φυσική και διακριτική η απόχρωση, τόσο το καλύτερο – θες άλλωστε ένα πολύ natural αποτέλεσμα, γι´αυτό δεν πρέπει να το παρακάνεις με τις ποσότητες. Τέλος, ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ ή ακόμα και τα δάχτυλά σου θα σε βοηθήσουν να το εφαρμόσεις με ακρίβεια – δεδομένου ότι έχεις ακολουθήσει φυσικά όλα τα παραπάνω και κάνεις και ταμποναριστές κινήσεις. Τα σημεία κλειδιά που πρέπει να εφαρμοστεί είναι τα μήλα και τα ζυγωματικά, το τόξο των φρυδιών και των χειλιών καθώς και η ράχη της μύτης.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη