Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

2 απλοί τρόποι να επιταχύνεις το χρόνο στεγνώματος του μανικιούρ σου

Συμβουλές για γρήγορο στέγνωμα του βερνικιού στο σπίτι.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Ένα φρεσκοφτιαγμένο μανικιούρ μπορεί να είναι κάτι όμορφο, αλλά η αναμονή για να στεγνώσει τελείως μπορεί μερικές φορές να μοιάζει σαν μια αιωνιότητα. Ακριβώς εκεί που νομίζεις ότι τα νύχια σου είναι αρκετά στεγνά, συμβαίνει ένα ατύχημα και μένεις με μουντζούρα στο βερνίκι. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να επιταχύνεις τη διαδικασία στεγνώματος και να επιστρέψεις στις καθημερινές σου δραστηριότητες χωρίς να φοβάσαι ότι θα καταστρέψεις τα σχολαστικά βαμμένα νύχια σου.

Διάβασε ακόμη – Η Ήβη Αδάμου με το απόλυτο καλοκαιρινό beauty look που θα θες να αντιγράψεις

Πιο κάτω θα δεις δύο απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις ταχύτερο χρόνο στεγνώματος του μανικιούρ σου.

#1. Quick-Dry Top Coat

Η επένδυση σε μια καλής ποιότητας top coat γρήγορου στεγνώματος μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο στεγνώματος του μανικιούρ σου. Τα quick-dry top coats είναι ειδικά σχεδιασμένα για να δημιουργούν ένα σκληρό προστατευτικό στρώμα πάνω από το βερνίκι νυχιών, το οποίο όχι μόνο προσθέτει λάμψη και μακροζωία στο μανικιούρ σoυ αλλά και το βοηθά να στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα.

Διάβασε ακόμη – Ρετινόλη: 3 dos and don’ts που πρέπει να ξέρεις πριν την εφαρμόσεις στο πρόσωπο σου το καλοκαίρι

#2. Ice Water Bath

Μια εκπληκτικά αποτελεσματική τεχνική για να επιταχύνεις το στέγνωμα του μανικιούρ περιλαμβάνει τη χρήση παγωμένου νερού. Το κρύο νερό βοηθά στη στερεοποίηση των στρώσεων, καθιστώντας το μανικιούρ λιγότερο ευαίσθητο σε μουτζούρες και βαθουλώματα.

Ετοίμασε ένα μπολ με παγωμένο νερό και πρόσθεσε μια χούφτα παγάκια. Βεβαιώσου ότι το νερό είναι κρύο αλλά όχι παγωμένο. Αφού απλώσεις το βερνίκι νυχιών και το αφήσεις να στεγνώσει στον αέρα για ένα ή δύο λεπτά, βύθισε τα δάχτυλά σου στο παγωμένο νερό για περίπου 2-3 λεπτά.

 

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη