Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όσα ξεχωρίσαμε από την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Από την εκλεπτυσμένη συλλογή της Emilia Wickstead που ήταν η επιτομή της κομψότητας, μέχρι την Barbie που ντύθηκε με δημιουργία του Richard Quinn, καταγράψαμε ότι μας εντυπωσίασε στο London Fashion Week.

Της Άντριας Τόλλα

Μπορεί η Εβδομάδα μόδας του Λονδίνου να μην έχει σχέση με τις πρηγουμένες σεζόν εξαιτίας της πανδημίας και του γεγονότος ότι πολλοί οίκοι αποφάσισαν να απέχουν, ωστόσο υπάρχουν συλλογές που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Η Barbie του Richard Quinn
Αν και ολόκληρη η συλλογή του Richard Quinn πρόκειται να αποκαλυφθεί τον Μάρτιο, ο σχεδιαστής αποφάσισε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου να μας δώσει μια γεύση και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Μια μαύρη Barbie λοιπόν φοράει μια εντυπωσιακή χειροποίητη δημιουργία του σχεδιαστή που παραπέμπει στην δεκαετία του 60 και είναι κεντημένη με λουλούδια.

Η κομψή συλλογή της Emilia Wickstead
Οι συλλογές της Emilia Wickstead συνήθως είναι κινηματογραφικές. Στην προηγούμενη συλλογή της για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2020, η Wickstead μας είχε μεταφέρει στην βικτοριανή εποχή με λίγο avant-garde φορέματα. H συλλογή της όμως για το ερχόμενο Φθινόπωρο θυμίζει κάτι από τις ταινίες του Hitchcock. Μια άκρως μινιμαλιστική κολεξιόν, χωρίς πολλά πολλά διακοσμητικά στοιχεία, με καθαρές γραμμές και κοψίματα εξυμνούν την κομψότητα και τη φινέτσα.

Double-breasted σακάκια σε αποχρώσεις του βαθύ γκρι, ανδρόγυνα κουστούμια σε έντονο σκούρο μωβ, μάξι φορέματα με πλισέ φούστες και ιδιαίτερα cut-outs συνθέτουν τη συλλογή της Emilia Wickstead για το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Η punk κολεξιόν της Vivienne Westwood
Ο οίκος Vivienne Westwood παρουσίασε μια συλλογή που περιλάμβανε όλους τους χαρακτηριστικούς κώδικες και τα iconic κομμάτια που κάνουν τον οίκο να ξεχωρίζει εδώ και χρόνια. Από τις platform boots μέχρι τα κορμάκια τα δικτυωτά καλσόν και τα καπέλα bicorne.

H Μαξιμαλιστική συλλογή της Molly Goddard
Η Molly Goddard έμπλεξε τον ρομαντισμό με τον μαξιμαλισμό και δημιούργησε μια συλλογή με τούλινα φορέματα στολισμένα με φιόγκους, checked παλτά και μακριά κασκόλ.

Φωτογραφίες: Instagram/@emiliawickstead, @viviennewestwood, @richardquinn, @mollygoddaed

Διάβασε ακόμη