Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

11 τρόποι για να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με χαμόγελο και καλή διάθεση

Συμβουλές για να γίνει η πιο εύκολη ημέρα της εβδομάδας.

Ας το παραδεχτούμε. Η Δευτέρα αποτελεί σίγουρα την πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας. Το σαββατοκύριακο έχει μόλις περάσει και μία νέα εβδομάδα ξεκινά γεμάτη τρέξιμο και υποχρεώσεις. Αν όμως θέλεις να ζεις μία ευτυχισμένη ζωή πρέπει να αρχίσεις να κοιτάς την φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Σκέψου τη Δευτέρα ως μία ακόμη ημέρα ή ακόμα καλύτερα ως μία νέα αρχή για αυτοπεποίθηση, δημιουργικότητα και ευκαιρίες. 

Αλλάζοντας το πώς σκέφτεσαι για την πρώτη ημέρα της εβδομάδας θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με τον πιο σωστό τρόπο. Ξύπνα νωρίς το πρωί, φτιάξε ένα θρεπτικό πρωινό και μην αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις να σε επηρεάζουν. Αν αρχίσεις να μετράς το πόσες μέρες απομένουν για το σαββατοκύριακο, “σκοτώνεις” την παραγωγικότητα σου πριν καν η ημέρα σου ξεκινήσει. 

Αντιθέτως, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να δεις την Δευτέρα με άλλο μάτι και να απολαύσεις την εβδομάδα που μόλις ήρθε!

Ξεκίνα με ένα καλό πρωινό

Τα οφέλη ενός πρωινού είναι αμέτρητα και ένα από αυτά είναι η πνευματική διαύγεια που προσφέρει στον οργανισμό σου. Βρες το αγαπημένο σου πρωινό και μην περιορίζεσαι απλώς σε μία κούπα καφέ!

Άνοιξε το ραδιόφωνο

Όση ώρα ετοιμάζεσαι βάλε τον αγαπημένο σου σταθμό να παίζει και άκουσε τραγούδια που σου φτιάχνουν την διάθεση. 

Φόρεσε το αγαπημένο σου ρούχο

Το ξεκίνημα μίας νέας εβδομάδας πρέπει να το βιώνουμε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Φτιάξε τα μαλλιά σου, φόρεσε το αγαπημένο σου κραγιόν και βάλε το πιο χρωματιστό ρούχο της ντουλάπας σου. 

Πρόσφερε ένα μικρό δωράκι στους συναδέλφους σου

Δεν χρειάζεται να υπάρχει μία γιορτή για να κεράσεις τους συναδέλφους σου στο γραφείο. Ετοίμασε από το βράδυ της Κυριακής ένα σπιτικό κέικ ή παρήγγειλε πρωινό για όλους. 

Οργάνωσε μία συγκέντρωση στο σπίτι σου

Αντί να βγεις για cocktails με τις φίλες σου το βράδυ της Κυριακής προγραμματίστε ένα χαλαρό ποτό είτε στο αγαπημένο σας μπαρ είτε στο σπίτι σου το βράδυ της Δευτέρας. Έτσι, όχι μόνο θα παρατείνεις το σαββατοκύριακο αλλά θα έχεις να ανυπομονείς και για κάθε Δευτέρα που θα έρχεται. 

Κάνε γυμναστική για 20 λεπτά

Βγες για ένα γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο ή κάνε οποιαδήποτε άσκηση για να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός σου. 

Καθιέρωσε τη Δευτέρα ως “free day”

Συνήθως όταν κάνουμε διατροφή, η ημέρα που επιτρέπουμε στον εαυτό μας να απολαύσει ό,τι θέλει είναι η Κυριακή. Τι θα έλεγες όμως αν άλλαζε αυτό; Καθιέρωσε τη Δευτέρα ως free day και κάνε αυτή την ημέρα περισσότερο διασκεδαστική. 

Διάβασε ακόμη – Ορθορεξία: 5+1 χαρακτηριστικά αυτής της διατροφικής διαταραχής

Κοινωνικοποιήσου

Προτού ξεκινήσεις την δουλειά αφιέρωσε λίγο χρόνο και συνομίλησε με τους συναδέλφους σου. Είναι, σίγουρα, ένας τρόπος να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου!

Κάνε μία βόλτα

Κάνε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και βγες για περπάτημα. Η έκθεση στον ήλιο θα σε αναζωογονήσει. 

Φάε σοκολάτα

Τα οφέλη της σοκολάτας είναι πολλά. Όχι μόνο μας κάνει πιο έξυπνους (σύμφωνα με έρευνες του Harvard) αλλά χάρη στο αμινοξύ τρυπτοφάνη μας κάνει να νιώθουμε περισσότερη ευτυχία.

Μην γκρινιάζεις!

Με το να παραπονιέσαι ότι ήρθε η Δευτέρα το σίγουρο είναι πως δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα, αντιθέτως μεγαλοποιείς στο μυαλό σου την αρνητική εικόνα που έχεις για τη συγκεκριμένη ημέρα. Περιόρισε την γκρίνια (!) και ξεκίνησε την ημέρα σου με θετική διάθεση.

Πηγή: Madame Figaro Gr

Φωτογραφία: Instagram/ @streetstylegallery___

Διάβασε ακόμη