Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

3 λόγοι που οδηγούν στην απιστία σύμφωνα με τον ψυχολόγο

Οι λόγοι που οδηγούν τους άντρες σε μία άλλη γυναίκα.

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, μοιράζεται tips για τους λόγους που οδηγούν στην απιστία.

Αν έπεσες ποτέ θύμα απιστίας, τότε σίγουρα το πρώτο ερώτημα που γεννήθηκε είναι το “γιατί με απάτησε ο σύντροφος μου”. Είναι πολύ λογικό να θες να μάθεις το λόγο που τον έκανε να προβεί σε αυτή την πράξη, ακόμη και αν δεν σου προσφέρει καμία ανακούφιση, με τις συνέπειες φυσικά για εκείνον αλλά και για τη σχέση σας να είναι πολυάριθμες.

Διάβασε ακόμη – Μετά την απιστία: Μένω ή φεύγω; Ο σύμβουλος σχέσεων απαντά

Διάβασε ακόμη – 5 σημάδια ότι βγαίνεις με έναν νάρκισσο

Στο βιβλίο “Η αλήθεια για την απιστία” του συμβούλου γάμου Γκάρι Νόιμαν, πραγματοποιήθηκε μια συγκεκριμένη έρευνα όπου συμμετείχαν και ερωτήθηκαν παντρεμένοι άντρες σχετικά με τις αιτίες που τους οδήγησαν στην απιστία, καθώς και με τις συνθήκες, οι οποίες θα τους είχαν αποτρέψει από μια τέτοια συμπεριφορά.

1. Το 48% των αντρών ανέφερε ότι η κύρια αιτία που δημιούργησαν εξωσυζυγική σχέση ήταν η έλλειψη συναισθηματικής ικανοποίησης από το γάμο τους.

Αυτά τα ευρήματα συμβαδίζουν με την άποψη ότι στις εξωσυζυγικές σχέσεις οι περισσότεροι άντρες επιζητούν τη ψυχολογική επιβεβαίωση του εγώ τους και όχι “καλύτερο” σεξ ή “καλύτερη” γυναίκα. Σύμφωνα με αυτήν την άποψη, η απιστία είναι ένα σύμπτωμα βαθιάς εσωτερικής ανασφάλειας, για την κάλυψη της οποίας ο άντρας επιζητά τη συνεχή γυναικεία επιβεβαίωση. Η αιτία αυτής της ανασφάλειας θα πρέπει να αναζητηθεί στη γονική υπερπροστασία, η οποία τον εμπόδισε να ανακαλύψει την προσωπική του αξία, καθώς και στα υπάρχοντα κοινωνικά πρότυπα ανδρισμού.

2. Το 12% των αντρών ανέφερε ότι η ερωμένη τους ήταν ομορφότερη από τη γυναίκα τους.

Με άλλα λόγια οι άντρες δεν ψάχνουν για ένα ωραιότερο σώμα, αλλά για συναισθηματική κάλυψη και επιβεβαίωση. Το συμπέρασμα για τις γυναίκες είναι ότι είναι σημαντικότερη η εξασφάλιση μιας ατμόσφαιρας αγάπης και φροντίδας στο σπίτι, από μια καλύτερη εξωτερική εμφάνιση.

3. Το 77% των αντρών που απίστησαν, είχαν φίλους που έκαναν το ίδιο.

Το συμπέρασμα είναι ότι είναι σημαντικό για τον γάμο σας να δημιουργήσετε ένα φιλικό κύκλο ευτυχισμένων ζευγαριών, ή τουλάχιστον ανθρώπων που προσπαθούν για τις σχέσεις τους και έχουν βρει τρόπους να επικοινωνούν τα προβλήματα και να αναζητούν λύσεις.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη