Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

10 tips για να βρεις το τέλειο δώρο για αυτούς που αγαπάς

Σε όλους αρέσει να κάνεις κάποιο δώρο, ιδιαίτερα αν αυτό που τους προσφέρεις είναι κάτι που πραγματικά χρειάζονται.

Η χαρά του να προσφέρεις γίνεται ακόμη πιο δυνατή τις φετινές γιορτές, όπου η κοινωνική αποστασιοποίηση μάς δημιουργεί έντονα την ανάγκη να δείξουμε τα συναισθήματά μας. Γι’ αυτό και εμείς δημιουργήσαμε έναν οδηγό για να βρεις τα κατάλληλα χριστουγεννιάτικα δώρα για την οικογένεια και τους φίλους σου.

#1. Its all about the budget

Πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι σε ποιους θα πάρεις δώρα φέτος, σκέψου πόσα είσαι διατεθειμένη να ξοδέψεις. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα δώσεις περισσότερα απ’ όσα μπορείς και θα απορρίψεις και κάποια από τα δώρα που είχες στη σκέψη σου, επειδή δεν ταιριάζουν στο budget σου.

#2. Φτιάξε μια λίστα

Κατάγραψε τα άτομα στα οποία θες να πάρεις δώρο. Μην αρχίσεις να σκαλίζεις στο παρελθόν για να ανακαλύψεις ποιο δώρο σου πήρε. Άκουσε μόνο την καρδιά σου. Ένα δώρο που δίνεται με πραγματική αγάπη έχει περισσότερη αξία. Για τους υπόλοιπους, μπορείς να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου με μια όμορφη χριστουγεννιάτικη κάρτα με ευχές από καρδιάς.

#3. Τι ταιριάζει στον καθένα

Αφού καταγράψεις στη χριστουγεννιάτικη σου λίστα τα άτομα, στα οποία θα χαρίσεις κάποιο δώρο, γράψε και τι μπορεί να ταιριάζει στον καθένα. Μην βάλεις όμως πολλές επιλογές. Μπορείς να το κάνεις ακόμα πιο διασκεδαστικό και να παίξεις ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι αντιστοίχισης με τους φίλους σου στη μια στήλη και ιδέες για δώρα στην άλλη.

#4. Mάθε τι χρειάζονται

Θα ήταν καλό να μάθεις ποιες είναι οι ανάγκες των αγαπημένων σου και τι πραγματικά χρειάζονται. Με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσεις χρόνο στο ψάξιμο, δεν θα αναλωθείς σε πολλές σκέψεις και θα τους πάρεις κάτι που πραγματικά θέλουν. Σίγουρα θα το εκτιμήσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

#5. Its not about the money

Το ακριβό δεν είναι πάντα το τέλειο δώρο. Έτσι κι αλλιώς η αγάπη και ο σεβασμός δεν μετριούνται με χρήματα. Τις περισσότερες φορές -και ιδιαίτερα τώρα στην εποχή της πανδημίας- η σκέψη έχει περισσότερη σημασία από την αξία ενός δώρου. Να θυμάσαι ότι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη.

#6. DIY gifts

Μπορείς να φτιάξεις και εσύ χειροποίητα δωράκια για αυτούς που αγαπούν τις χειροτεχνίες. Έτσι, θα βάλεις όλη σου τη δημιουργικότητα και θα φτιάξεις κάτι πολύ προσωπικό και μοναδικό. Μπορείς να βρεις χιλιάδες videos και tutorials στο διαδίκτυο για να φτιάξεις μόνη σου από στολίδια και κεριά μέχρι κοσμήματα.

#7. Για το σπίτι

Στους φίλους σου που είναι ζευγάρι, δεν είναι ανάγκη να πάρεις δύο δώρα. Προτίμησε να τους χαρίσεις κάτι που θα εντάξουν στη διακόσμηση του σπιτιού και θα απολαύσουν και οι δυο, όπως κεριά ή ένα χρηστικό αντικείμενο. Κάθε φορά που θα το βλέπουν θα σε σκέφτονται με αγάπη.

#8. Δώρα με νόημα

Μια εναλλακτική και πρωτότυπη πρόταση είναι να πάρεις τα δώρα σου από διάφορους οργανισμούς, οι οποίοι αναπτύσσουν φιλανθρωπική δράση. Έτσι, θα κάνεις ένα δώρο στους αγαπημένους σου με νόημα, θα προσφέρεις χαρά σε συνανθρώπους σου που έχουν ανάγκη και θα βοηθήσεις κοινωφελείς οργανισμούς να συνεχίσουν το έργο τους.

#9. Δώσε βάση στο περιτύλιγμα

Το περιτύλιγμα είναι επί της ουσίας το μισό δώρο. Θυμήσου πόση χαρά σου έδινε -και ακόμη σου δίνει- η διαδικασία του να σκίζεις το περιτύλιγμα για να δεις τι κρύβεται μέσα. Δώσε βάση στο περιτύλιγμα και γενικότερα στη συσκευασία. Αν το δώρο σου είναι τυλιγμένο σε ένα όμορφο -ή και funky- χαρτί με κορδέλα και φιόγκους, με την πρώτη ματιά θα χαρίσεις ένα κομμάτι από τη μαγεία των Χριστουγέννων.

#10. Σωστός προγραμματισμός

Μην τα αφήσεις όλα την τελευταία στιγμή, γιατί θα αγχωθείς μήπως και δεν προλάβεις να πάρεις όλα όσα θες. Αν κάνεις σωστό προγραμματισμό και αγοράσεις τα δώρα νωρίτερα, θα είσαι σίγουρα πιο άνετη. Και μην πέσεις στην παγίδα ότι ίσως βρεις κάτι καλύτερο, το ψάξιμο για το τέλειο δώρο δεν θα τελειώσει ποτέ.

Κεντρική φωτογραφία: istock

Φωτογραφίες: Pixabay

Διάβασε ακόμη