Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

10 χαρακτηριστικά που ελκύουν μια γυναίκα σε έναν άνδρα πέρα από την εξωτερική εμφάνιση

Η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Κωνσταντίνα Χρίστου εξηγεί τι πρέπει να δεις σε έναν άνδρα πέρα από την εμφάνιση έτσι ώστε να νιώθεις όμαρφα και ευτυχισμένη μαζί του.

Σε προηγούμενο άρθρο παρουσιάστηκαν 10 χαρακτηριστικά που ελκύουν έναν άντρα πέρα από την εξωτερική εμφάνιση. Σε συνέχεια εκείνου του άρθρου ορίστε 10 χαρακτηριστικά στα οποία δίνουν σημασία οι γυναίκες.

Διάβασε ακόμη – 5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να τεκνοποιήσεις

  1. Αυτοπεποίθηση. Είναι το πρώτο πράγμα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη η γυναίκα όταν γνωρίζει ένα άντρα. Ο τρόπος που θα την προσεγγίσει, τί θα της πει, πώς θα αντιδράσει, εάν και πώς θα την αγγίξει. Όλα αυτά παίζουν ρόλο για να κάνει τη γυναίκα να νιώσει άνετα ή άβολα.
  2. Γνώσεις / Παιδεία. Από ότι φαίνεται οι γυναίκες χρειάζονται πνευματική διέγερση για να μείνουν σε μία σχέση, επομένως ελκύονται από άντρες που γνωρίζουν πράγματα και μπορούν να κάνουν πιο βαθιές συζητήσεις μαζί τους.
  3. Χιούμορ. Το γέλιο είναι το φάρμακο για όλα τα στραβά της ζωής. Άρα εάν ο άντρας που είναι δίπλα σου μπορεί να σε κάνει να γελάς και να ξεχνάς τις δυσκολίες σου είναι η καλύτερη θεραπεία για όλα.
  4. Αξιοπιστία. Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι μπορείς να βασίζεσαι πάνω στο σύντροφο σου. Να ξέρεις πως αν σου συμβεί κάτι θα μπορεί να σε βοηθήσει, να σε στηρίξει ή να σε συμβουλέψει. Οι γυναίκες γυρεύουν άντρες που τους εμπνέουν αυτό το συναίσθημα.
  5. Ειλικρίνεια. Μπορεί να λένε ότι “η αλήθεια πονάει” αλλά οι γυναίκες θέλουν την αλήθεια… όποια και αν είναι αυτή. Ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα στην αλήθεια αντί σε ψεύτικα κομπλιμέντα ή σχόλια. Επίσης, το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και τελικά η αλήθεια πάντα διαφαίνεται.
  6. Πάθος. Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν ενδιαφέροντα και διάφορες ασχολίες. Το να έχει ο άντρας πάθος για κάτι που θεωρεί σημαντικό στη ζωή του και του δίνει κίνητρο και ένα λόγο για να είναι δραστήριος αποτελεί ελκυστικό παράγοντα για τη γυναίκα. Οι γυναίκες δε θέλουν ένα ανιαρό ή απαθή άντρα στο πλευρό τους.
  7. Εκδήλωση ενδιαφέροντος. Οι γυναίκες προτιμούν να έχουν συντρόφους οι οποίοι είναι πιο διαχυτικοί και ρομαντικοί. Δηλαδή άντρες που δείχνουν τα συναισθήματα τους με λόγια και με πράξεις. Θέλουν να έχουν μια αγκαλιά, ένα χάδι, ένα γλυκό λόγο, ένα κομπλιμέντο. Αρέσκονται σε άντρες που δε φοβούνται να δείξουν την αγάπη τους και να τις κάνουν να νιώθουν σημαντικές.
  8. Χορευτικές ικανότητες. Ο χορός είναι ένας τρόπος για να φλερτάρει κάποιος και για να μπορεί να προσεγγίσει ένα άλλο άτομο. Επίσης, δίνει την ευκαιρία στη γυναίκα για να αξιολογήσει ένα πιθανό σύντροφο. Πόσο καλά κινείται, πόσο άνετα είναι μπροστά σε άλλους ανθρώπους, πόσο ευγενικός είναι όταν θα της ζητήσει να χορέψουν, πόσο παθητικός ή δυνατός είναι. Οι γυναίκες προσελκύονται από τον ισχυρότερο και τον πιο ικανό άνδρα.
  9. Φιλόζωοι. Οι άντρες που αγαπούν τα ζώα δείχνουν ότι έχουν ένα πιο πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και ότι μπορούν να νοιαστούν και να φροντίσουν κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό τους. Αυτό σίγουρα οδηγεί και στο γεγονός ότι θα μπορούν να γίνουν και καλοί μπαμπάδες σε κάποια φάση.
  10. Στυλ. Σίγουρα το κάθε άτομο έχει το δικό του στυλ. Όμως οι γυναίκες συνήθως ελκύονται σε άντρες που προσέχουν τί φοράνε και που είναι περιποιημένοι.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους βρίσκουμε ορισμένα άτομα ελκυστικά. Συνήθως είναι ένα μείγμα της προσωπικότητας, των χαρακτηριστικών που έχουμε από τη φύση και του πώς μας κάνουν να νιώθουμε όταν είμαστε κοντά τους.

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο όμως, οι άνθρωποι είναι καθοδηγούμενοι από τη φύση, έτσι πολλά από τα χαρακτηριστικά που θεωρούμε ελκυστικά είναι δείκτες καλής υγείας, γονιμότητας, κοινωνικής κατάστασης, νοημοσύνης και κοινωνικής ικανότητας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να βρούμε ένα σύντροφο που θα μας κάνει να νιώθουμε ωραία και που θα μας κάνει ευτυχισμένους.

Μην ξεχνάς ότι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ κάνουν ένα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ.

Ευχαριστίες στη ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, Κωνσταντίνα Χρίστου (Ιδρυτικό Μέλος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών Μέλος του Βρετανικού Συνδέσμου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας), www.cchristou.com.cy, Facebook: Κωνσταντίνα Χρίστου, Email: [email protected], τηλ.: 99484563.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη