Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

10 απλές ερωτήσεις που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Για να βρεις τις απαντήσεις σε θέματα που σε απασχολούν, πρέπει να θέσεις τις σωστές ερωτήσεις.

Θα πίστευες ποτέ πως μια ερώτηση που θα θέσεις στον εαυτό σου έχει την ικανότητα να σου αλλάξει τη ζωή; Κι όμως η απάντηση που θα λάβεις θα σε κάνει να δεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά, ενδεχομένως θα σε βοηθήσει να πάρεις αποφάσεις που μέχρι πρότινος δυσκολευόσουν.

1. Τι ερωτήσεις πρέπει να θέσω στον εαυτό μου;
Η ερώτηση αυτή είναι η πιο βασική καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να επικεντρωθείς στο θέμα που σε απασχολεί αυτή τη στιγμή, βοηθώντας σε να θέσεις τις σωστές ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν, φτάνοντας στο πρόβλημα.

2. Είναι αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω;
Θέτοντας αυτή την ερώτηση, αν η απάντηση είναι θετική ξέρεις πως κάνεις κάτι καλά. Αν όμως έχεις αμφιβολίες, μήπως έφτασε η ώρα για δραστικές αλλαγές;

3.Τι μου λέει το σώμα μου;
Το μυαλό σου έχει την ικανότητα να απορροφήσει οτιδήποτε καλό ή κακό, είτε είναι κάποια προκατάληψη, είτε κάποιο λάθος ή μια μαγική σκέψη. Το σώμα σου όμως είναι αυτό που θα σε προειδοποιήσει, θα σου δείξει τον δρόμο και θα σε απομακρύνει από το κακό, οδηγώντας σε προς το καλό.

Διάβασε ακόμη – Heart-wall: Τι είναι και πώς εμποδίζει την ψυχική σου υγεία, σύμφωνα με τον ψυχολόγο

4. Πού έχω κάνει λάθος;
Ίσως είναι μία από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που θα θέσεις στον εαυτό σου. Οφείλεις να έχεις αυτογνωσία και να μην επηρεάζεσαι από τον εγωισμό σου, που σου λέει πως όλα είναι καλά. Καλύτερα να αναρωτηθείς αν ήσουν σωστή, παρά να επιμένεις σε αυτό, που μπορεί κιόλας να μην ισχύει.

5. Αξίζει τελικά το κέρδος αυτό;
Στη ζωή θα βρεθείς ανάμεσα σε διάφορα διλήμματα, σκέψου όμως αν ο στόχος αξίζει όλη την ταλαιπωρία και το να χάσεις ενδεχομένως τον ίδιο σου τον εαυτό. Αναρωτήσου λοιπόν, αξίζει;

6. Πώς μπορώ να προσπαθώ λιγότερο και να αποκομίζω περισσότερα;
Και δεν εννοούμε χρήματα παρά εμπειρίες και δημιουργικό χρόνο για εσένα. Προσπάθησε να βρεις τη μαγική συνθήκη, όπου θα μειώσεις τον χρόνο απασχόλησης με πράγματα που δεν σου αφήνουν τον ποιοτικό χρόνο που χρειάζεσαι για να κυνηγήσεις το πάθος σου.

7. Πώς μπορώ να κρατήσω ασφαλή τον εαυτό μου;
Καταλαβαίνεις πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο από τη στιγμή που η ζωή είναι απρόβλεπτη. Θέσε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου απλά για να συνειδητοποιήσεις πως δεν πρέπει να φοβάσαι και να κρύβεσαι, παρά να οπλίζεσαι με θάρρος και κουράγιο προκειμένου να κατακτήσεις τον στόχο σου.

8. Ποιους κανόνες πρέπει να σπάσω;
Δεν εννοούμε να αποκτήσεις εγκληματική συμπεριφορά, παρά να αρχίσεις να ακούς πιο πολύ την καρδιά σου, αψηφώντας κάποιους κανόνες που είναι εναντίον των δικών σου αξιών.

Διάβασε ακόμη – Πώς να αντιμετωπίσεις τον φόβο της απόρριψης

9. Ας πούμε πως είμαι δισεκατομμυριούχος με ακριβά σπίτια και αυτοκίνητα… και μετά τι;
Συχνά μπαίνουμε στο τριπάκι να θέλουμε να αποκτήσουμε μια ζωή με όλες τις ανέσεις, μπαίνοντας σε έναν σκληρό αγώνα, ξεχνώντας τελικά να τη ζήσουμε. Αν το καλοσκεφτείς, η τέλεια ζωή μπορεί να περιλαμβάνει το να μοιράζεσαι στιγμές με αγαπημένους, να περνάς χρόνο στη φύση, να ασχολείσαι με πράγματα που αγαπάς, τα οποία μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή.

10. Οι σκέψεις είναι μου επικίνδυνες ή θεραπευτικές;
Λένε πως το μυαλό σου μπορεί να σε οδηγήσει στα πιο σκοτεινά μέρη, γι’αυτό προσπάθησε να έχεις πάντα θετικές σκέψεις που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο σημείο της ευτυχίας.

Πηγή: madamefigaro.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη